«Μαγειρεύεται» ο προϋπολογισμός

«Μαγειρεύεται» ο προϋπολογισμός

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα θέματα που αφορούν τους μάνατζερ των παικτών, τα έσοδα των ΚΑΕ, τον εγγυημένο προϋπολογισμό τους και τα κριτήρια με τα οποία θα καλυφθούν οι κενές θέσεις στην Α1 σε περίπτωση που κάποιες ομάδες δηλώσουν αδυναμία να αγωνιστούν στα μεγάλα σαλόνια απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, στη χθεσινή συνεδρίασή του. Τα μέλη της «λίγκας» εναρμονίζονται με το αίτημα της ΕΟΚ για την ενεργοποίηση της υπουργικής απόφασης που ρυθμίζει τη δραστηριότητα των εκπροσώπων των παικτών και θα τεθεί υπ’ όψιν του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού. Ο ΕΣΑΚΕ συζήτησε το θέμα της εκχώρησης των εσόδων των ΚΑΕ και αποφασίστηκε να ισχύει αποκλειστικά και μόνο για ανελαστικές δαπάνες (παίκτες, Δημόσιο κ.λπ.).

Για το θέμα της κατάθεσης εγγυημένου προϋπολογισμού στον ΕΣΑΚΕ από κάθε ΚΑΕ που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας από την περίοδο 2007 – 2008, δεν πάρθηκε απόφαση, επειδή πρέπει να προσδιορισθεί το συγκεκριμένο ποσό και να μπορούν όλες οι ομάδες να ανταποκριθούν. Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής μιας ΚΑΕ στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, θα ισχύσουν για την κάλυψη της κενής θέσης, τα κριτήρια που θα θεσπιστούν από τον ΕΣΑΚΕ και θα εγκριθούν από την ΕΟΚ, με κύριο εξ αυτών τη βαθμολογική θέση.

-Υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του Αμαρουσίου και νυν ταμίας της «λίγκας», Παναγιώτης Αλεξανδρής, ο οποίος πρώτα ενημέρωσε τον Αρη Βωβό και τον Βασίλη Οικονομίδη.

-Η αποχώρηση των αδελφών Μαλάκου από τη διοίκηση της Ολύμπια Λάρισας, και γενικότερα από το επαγγελματικό μπάσκετ, προκάλεσε και τις πρώτες αποδεσμεύσεις παικτών. Ο Γιάννης Λάππας και ο Πρόδρομος Νικολαΐδης ειδοποιήθηκαν ότι δεν υπολογίζονται για το πρόγραμμα των νέων προπονήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή