Με περίπατο η πρώτη νίκη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε στην… προθέρμανση δεν ήταν ντέρμπι η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το Μαρούσι στο ΣΕΦ, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα προκριθεί στον τελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τουλάχιστον μία κλάση καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους και τίποτα δεν θύμιζε ότι έπαιζε ο δεύτερος με τον τρίτο της κανονικής περιόδου. Το τελικό 75-60 είναι μάλλον κολακευτικό για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, η οποία έμεινε από την αρχή πολύ πίσω στο σκορ και απλώς ψαλίδισε τη διαφορά προς το τέλος, όταν χαλάρωσαν οι γηπεδούχοι. Ο Ολυμπιακός προηγείται πλέον 1-0, με το δεύτερο παιχνίδι να γίνεται αύριο στο κλειστό του Αγ. Θωμά. Η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις τρεις νίκες.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολυφωνία, σε αντίθεση με το Μαρούσι, που τα περίμενε στην επίθεση όλα από τον Μπλάκνεϊ. Με γρήγορο ρυθμό και καλά ποσοστά, ο Ολυμπιακός ξέφυγε 19-6 και δεν ανησύχησε όταν η διαφορά μειώθηκε σε 19-12 στο δεκάλεπτο. Η καλή άμυνα πάνω στον Μπλάκνεϊ εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (41-25) στο ημίχρονο, με κορυφαίο τον Ζίζιτς, ο οποίος πέτυχε στο α΄ μέρος τούς 16 από τους 21 πόντους του, με εντυπωσιακά στατιστικά (7/7 βολές, 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο)! Η κατάσταση βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο για τους γηπεδούχους στην τρίτη περίοδο, όπου κυριάρχησαν απόλυτα και δεν άφησαν περιθώρια στο Μαρούσι να ανακάμψει. Η ψαλίδα στο σκορ έφτασε στο +25 (55-30), κατέβηκε για λίγο στο +16 και εκτινάχθηκε ξανά στο +27 (69-42) στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το Μαρούσι ανέβασε κάπως την απόδοσή του προς το τέλος και με ένα σερί 18-6 με πρωταγωνιστή τον Καϊμακόγλου, περιόρισε τη διαφορά στους 15 πόντους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εντνι 6, Παπαμακάριος 7, Πρίντεζης 4, Ζίζιτς 21 (1), Λιούις 3, Χατζής, Σεϊμπούτις 8 (2), Κόλιεβιτς 5 (1), Μπάρλος 7, Βασιλόπουλος, Αγαδάκος 2, Σχορτσιανίτης 12.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 12 (2), Νικολαΐδης 8 (1), Μπουντούρης 6 (2), Κυρίτσης 6 (1), Σέκουλιτς 3, Χόμαν 4, Στεφανίδης 4, Κολώκας 2, Καϊμακόγλου 12 (3), Νοέας 1, Γιαννουλάκος 2.

– Η παρουσία του Γιόνας Καζλάουσκας έφερε στο ΣΕΦ δύο Κινέζους δημοσιογράφους, που ήλθαν στην Ελλάδα για να του ετοιμάσουν ειδικό αφιέρωμα. Ο Λιθουανός έχει… παράλληλη απασχόληση και εκτός από τον Ολυμπιακό είναι προπονητής και στην εθνική ομάδα της Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή