Ξεκίνησε η κάθαρση στην Ιταλία

Ξεκίνησε η κάθαρση στην Ιταλία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκτακτη γενική συνέλευση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιταλίας, ανέθεσε στον 75χρονο Γκουίντο Ρόσι, πρώην διευθυντή του Χρηματιστηρίου, να ηγηθεί της προσπάθειας «κάθαρσης» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Με αυτόν τον τρόπο, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τίθεται υπό καθεστώς διαχείρισης μέχρι να εκλεγεί καινούργιο διοικητικό συμβούλιο κι ενώ οι ιταλικές Αρχές επιδιώκουν αποτελέσματα, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι σχετικές έρευνες που έχουν γίνει στη Νάπολη για τις καταγγελίες περί «στημένων» αγώνων έχουν φέρει 41 άτομα στο «στόχαστρο» των Αρχών. Στο κέντρο της υπόθεσης βρίσκεται η Γιουβέντους, της οποίας ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο υπέβαλε την παραίτησή του. Εφόσον στελέχη της κριθούν ένοχα για προσπάθεια επηρεασμού των αποτελεσμάτων των αγώνων, ενδέχεται να της αφαιρεθούν οι τίτλοι και να τιμωρηθεί με υποβιβασμό. Επίσης, στο «στόχαστρο» των ερευνών βρίσκονται ακόμη Μίλαν, Λάτσιο και Φιορεντίνα, καθώς και διαιτητές και στελέχη της ομοσπονδίας και των συλλόγων.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση μίλησαν χθες με τον τεχνικό της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, τον προπονητή της Ιντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής λίγκα, Αντριάνο Γκαλιάνι, και τον παλαίμαχο διεθνή διαιτητή, Πιερλουίτζι Κολίνα, μολονότι δεν έχει κινηθεί έρευνα σε βάρος κανενός απ’ αυτούς.

Λίπι: Δεν με πίεσαν

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μαρτσέλο Λίπι παραδέχθηκε τις επαφές με παράγοντες ομάδων, όμως αυτές ήταν στο πλαίσιο συνεργασίας. «Φυσικά και είχα τηλεφωνικές επαφές με τον Μότζι, όπως είχα και με παράγοντες άλλων ομάδων. Ποτέ όμως δεν μου ασκήθηκε πίεση για να προτιμήσω κάποιον ποδοσφαιριστή και να τον καλέσω στην εθνική ομάδα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να μιλάει ο ομοσπονδιακός προπονητής με τους παράγοντες των συλλόγων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή