Προβάδισμα του Εθνικού

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράδοση που δημιουργήθηκε από την περσινή σειρά των τελικών αγώνων του πόλο, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό, βάσει της οποίας νικά πάντα ο φιλοξενούμενος (εν προκειμένω, λόγω της κοινής έδρας, ο «φιλοξενούμενος» έχει λιγότερους οπαδούς στις κερκίδες), συνεχίστηκε για όγδοη φορά. Ετσι, ο Εθνικός, που επεβλήθη δικαιότατα του Ολυμπιακού με 11-6 (2-2, 3-1, 3-2, 3-1), πήρε το προβάδισμα στις νίκες με 2-1 και, πλέον, θέλει άλλη μία για να διακόψει την επταετή κυριαρχία του συμπολίτη του. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί αύριο.

Μετά το 2-0 του Ολυμπιακού, ο Εθνικός ήταν σαφώς ανώτερος, προηγήθηκε 3-2, 4-3, 5-3, 6-4, 6-5, 8-5 και 9-6, πριν να νικήσει με 11-6. Και οι δύο ομάδες είχαν κάκιστο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/10 ο Εθνικός, 2/10 ο Ολυμπιακός), αλλά ο νικητής είχε ευχέρεια να σημειώνει γκολ από τον φουνταριστό (από ένα με τον Βλοντάκη και τον Δήμου) και από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός, όπως επισήμανε και ο προπονητής του, Βαγγέλης Πάτερος, έκανε ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν έβαζε. Παραδέχτηκε, δε, το δίκαιο της νίκης του Εθνικού, λέγοντας τα εξής:

«Ο Εθνικός ήταν πολύ καλύτερος. Οσο ο καθένας μας θέλει να κάνει τα πάντα μόνος του, τέτοια θα είναι τ’ αποτελέσματα. Αν παίζουμε ως ομάδα, μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Ομως, βλέπω πράγματα που δεν έχουν σχέση με την τακτική που χαράσσουμε πριν από τον αγώνα. Δεν με νοιάζει το τελικό σκορ, διότι στο τέλος έπρεπε να προφυλάξω κάποιους παίκτες για τη συνέχεια. Ο τρόπος που χάσαμε είναι το πρόβλημα. Αυτό αφορά και εμένα. Κάνουμε πολλά λάθη. Στο πρώτο και στο τρίτο παιχνίδι, παίξαμε πολύ άσχημα. Αυτή η ομάδα, όμως, έχει μάθει στα δύσκολα και πιστεύω, ότι θα «επιστρέψουμε»».

Ο Αντώνης Βλοντάκης ήταν λιτός: «Οταν παίζουμε πόλο, αυτή είναι η διαφορά μας. Οταν παίζουμε κατς, μπορεί να νικήσει ο Ολυμπιακός».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεληγιάννης, Πλατανίτης, Σαλπαδήμας, Ν. Κόχειλας 1, Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος 1, Ντόσκας 1, Ψύχος 1, Ι. Κόχειλας, Νίκιτς 1, Σχίζας, Θωμάκος.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Καραμπέτσος (πολύ καλός), Μυλωνάκης 3, Μάζης 1, Κοκκινάκης 3, Χατζηκυριακάκης 1, Σμιθ, Μπλάνης, Καρούντζος, Εμμανουηλίδης, Στελλάτος, Βλοντάκης 2, Δήμου 1.

Ο Πανιώνιος κατέκτησε την 3η θέση, αφού χθες νίκησε, στη Ν. Σμύρνη, τα Χανιά με 12-6.Ν. Α. Κωνσταντοπουλοσ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή