Στον Σανμαρτεάν «εστίασε» ο Μπάκε

Στον Σανμαρτεάν «εστίασε» ο Μπάκε

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς μεγάλα λόγια έγινε η πρώτη «επίσημη» γνωριμία του Χανς Μπάκε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός τεχνικός ήλθε τη Δευτέρα στην Ελλάδα και από χθες έπιασε δουλειά, για να ετοιμάσει το πρόγραμμα συντήρησης που θα ακολουθήσουν οι παίκτες στο διάστημα των διακοπών τους, ο καθένας ανάλογα με τις δικές του ανάγκες και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργομετρικών και ιατρικών εξετάσεων που κάνουν. Η πρώτη επαφή του με τους παίκτες δεν περιελάμβανε… προγραμματικές δηλώσεις. Τους είπε τα τυπικά που συνηθίζονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις και εν συνεχεία τους έβγαλε στο γήπεδο για προπόνηση. Πολύ περισσότερα θα πει την Παρασκευή, κατά την επίσημη παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό, σε συνέντευξη Τύπου που θα γίνει στην Παιανία.

Ο Μπάκε είχε ιδιαίτερη (και ολιγόλεπτη) συνάντηση μόνο με τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν, ο οποίος για πρώτη φορά μετά από καιρό γυμνάστηκε με τους συμπαίκτες του. Ο Ρουμάνος ήταν εκτός πλάνων του Μαλεζάνι για πειθαρχικούς λόγους και γυμναζόταν μόνος του. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος αλλά ιδιόρρυθμος ποδοσφαιριστής και από πλευράς ομάδας έμεινε ανοικτό ένα μικρό παράθυρο για την παραμονή του. Το συμβόλαιό του τελειώνει τον Ιούνιο, με τους «πράσινους» να έχουν δικαίωμα να το ανανεώσουν μονομερώς για δύο ακόμη χρόνια. Αν θα γίνει χρήση αυτού του δικαιώματος, θα εξαρτηθεί από τα όσα θα συζητήσει με τον προπονητή του, αν θα δείξει, δηλαδή, διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και να τον πείσει ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει τα ίδια.

Ο Μπάκε έφερε μαζί του τον 36χρονο γυμναστή της Κοπεγχάγης, Αντερς Στόρσκοφ. Δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι αυτός που θα αναλάβει τη θέση του Σπράι, γιατί δεσμεύεται με συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Δανίας, στην οποία εργάζεται εδώ και έξι χρόνια, τα τέσσερα εκ των οποίων με τον Μπάκε. Θα σχεδιάσει το πλάνο συντήρησης των παικτών και το θέμα θα ξεκαθαρίσει αργότερα. Οι παίκτες θα μείνουν στην Παιανία μέχρι την Παρασκευή, εκτός των Ελλήνων διεθνών (φεύγουν αύριο για την Αυστραλία) και των Σέριτς, Νίλσον που πάνε Μουντιάλ. Η επιστροφή τους στην Παιανία θα γίνει στις 3 Ιουλίου. Το βασικό στάδιο προετοιμασίας θα γίνει στην Ιταλία από τις 11 μέχρι τις 25 Ιουλίου. Το πρόγραμμα των φιλικών θα ανακοινωθεί αργότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή