Το βάρος στο κέντρο άμυνας

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ο Ολυμπιακός θα ρίξει το βάρος, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, στην ενίσχυση του κέντρου της άμυνας. Είναι επιθυμία του Τροντ Σόλιντ η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά. Κατά σειρά, στη λίστα του Νορβηγού προπονητή βρίσκονται οι Λέκι (έπαιζε δανεικός από τη Λάτσιο στη Θέλτα), Ουαντού (Ρεν) και Σίμουνιτς (Χέρτα Βερολίνου). Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Σωτήρη Κυργιάκου, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα», εξαιτίας των εντονότατων αντιδράσεων από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών της ομάδας. Εκτός και αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης αποφασίσει να πάει… κόντρα στην κερκίδα και να ανάψει το «πράσινο φως» για την αγορά του πρώην κεντρικού αμυντικού του Παναθηναϊκού. Κάτι που στην παρούσα φάση φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο…

Κοιτώντας κάποιος τις μεταγραφικές επιλογές των νταμπλούχων την τελευταία δεκαετία, θα διαπιστώσει πως όταν η διοίκηση ήθελε να ξοδέψει πολλά χρήματα, τα έδινε για την αγορά επιθετικού Ζιοβάνι, ή χαφ, Ριβάλντο, Ζάχοβιτς, Καρεμπέ, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Χόρχε Μπερμούντες, ο οποίος ήρθε από τη Λατινική Αμερική και την Μπόκα Τζούνιορς στον Ολυμπιακό με πολλές υποσχέσεις, αλλά απέτυχε να προσαρμοστεί, καθώς ο άνθρωπος ήταν λίμπερο, ενώ οι Πειραιώτες έπαιζαν ζώνη.

Εν έτει 2006, φαίνεται ότι η μεγάλη επένδυση θα γίνει για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, καθώς για την απόκτηση δύο εκ των Λέκι, Ουαντού και Σίμουνιτς -δίχως να αποκλείεται ένα όνομα… έκπληξη- θα χρειαστεί η διοίκηση να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι σαφές πως ο Τροντ Σόλιντ εντόπισε στην άμυνα τα μεγαλύτερα προβλήματα του Ολυμπιακού. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη αποκτηθεί δύο ακραίοι αμυντικοί Ζεβλάκοφ, Ντομί – οι οποίοι μπορούν να παίξουν όλην την πτέρυγα, στοιχείο απαραίτητο στο σύστημα 4-3-3 που εφαρμόζει ο προπονητής των πρωταθλητών.

Παρεμπιπτόντως και οι δύο ήρθαν στην Ελλάδα, ο Ντομί τη Δευτέρα το βράδυ και ο Ζεβλάκοφ χθες, ο οποίος δεν έκρυψε τα ευρωπαϊκά του όνειρα: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Για μένα ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και ελπίζω να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Και στην Αντερλεχτ κέρδισα πολλούς τίτλους, όπως πιστεύω ότι θα κερδίσω και τώρα, αλλά με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι μπορώ να κάνω και ένα βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες θα κινηθούν και για την απόκτηση ενός χαφ, χωρίς ωστόσο να έχουν διαρρεύσει ονόματα. Παράλληλα, η έλευση του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο λιμάνι είτε τώρα είτε τον χειμώνα έχει πολλές πιθανατότητες να πραγματοποιηθεί.

– Ανοιξε χθες τις πόρτες του για το κοινό το μουσείο του Ολυμπιακού.  Θα λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 16:00. Η είσοδος είναι 2 ευρώ για τα μέλη του  Ολυμπιακού, 1,5 ευρώ για τα παιδιά και τους μεγαλυτέρους των 65 ετών και 4 ευρώ για τους υπολοίπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή