Αυτή τη φορά το σήκωσε

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερα χρόνια περίμενε η Μπαρτσελόνα για να ανέβει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Τα κατάφερε στο Παρίσι, όπου παίζοντας για 72 λεπτά με παίκτη περισσότερο, επικράτησε της Αρσεναλ με 2-1 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Φρανκ Ράικαρντ, πάντως, είδαν και έπαθαν για να καταβάλουν την αντίσταση των Αγγλων, που περίμεναν μια ολόκληρη ζωή για να κατακτήσουν τον τίτλο. Αλλά λύγισαν στο τέλος, βλέποντας τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν μέσα σε καταρρακτώδη βροχή τον δεύτερο τίτλο τους στη διοργάνωση.

Είναι αξιοσημείωτο πως για πρώτη φορά αποβλήθηκε ποδοσφαιριστής στην ιστορία των τελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Η κόκκινη κάρτα βγήκε στο 18΄, στη φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Η Μπαρτσελόνα βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ετό βρέθηκε μόνος απέναντι απ’ τον Λέμαν. Την ώρα που ο Καμερουνέζος τροφοδοτούσε τον Ζιουλί, τον ανέτρεπε έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Λέμαν. Ο Ζιουλί έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, αλλά ο διαιτητής Χάουγκε (κακώς) δεν άφησε το πλεονέκτημα, στερώντας το γκολ απ’ την Μπάρτσα. Προτίμησε να αποβάλει τον Λέμαν και να δώσει φάουλ στους Καταλανούς.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Αρσεναλ άνοιξε το σκορ. Στο 37΄, μετά φάουλ του Ανρί, με κεφαλιά του Κάμπελ η ομάδα του Βενγκέρ μπήκε στη θέση του οδηγού. Η Μπαρτσελόνα αναζήτησε την ισοφάριση, χωρίς ωστόσο να έχει τη βοήθεια που θα περίμενε απ’ τον Ροναλντίνιο. Ο Ετό είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η πίεση των Καταλανών συνεχίστηκε στην επανάληψη, με την Αρσεναλ να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να κλειδώσει τη νίκη. Αλλά όχι μόνο έχασε ευκαιρίες, αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά είδε να έρχονται τα πάνω κάτω. Αρχικώς ο Ετό στο 76΄ και εν συνεχεία ο Μπελέτι στο 80΄ διαμόρφωσαν το τελικό 2-1.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντέζ, Μάρκεζ, Πουγιόλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ολεγκέρ (71΄ Μπελέτι), Εντμίλσον (46΄ Ινιέστα), Ντέκο, Φαν Μπόμελ (61΄ Λάρσον), Ζιουλί, Ετό, Ροναλντίνιο.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λέμαν, Εμπουε, Τουρέ, Κάμπελ, Κόουλ, Πιρές (19΄ Αλμούνια), Τζιλμπέρτο, Φαμπρέγκας (74΄ Φλαμινί), Χλεμπ (84΄ Ρέγες), Λιούνγκμπεργκ, Ανρί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή