Ο Αρης θέλει να παραμείνει … ζωντανός

Ο Αρης θέλει να παραμείνει … ζωντανός

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο και απόλυτο ζητούμενο στους σημερινούς, δεύτερους ημιτελικούς των πλέι οφ είναι η… «αντίσταση» του Αρη και του Αμαρουσίου στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, αντίστοιχα, οι οποίοι άρχισαν με εξαιρετική… άνεση τον δρόμο προς τον τελικό.

Οι πρώτοι ημιτελικοί στο Γαλάτσι και στο ΣΕΦ κινδύνεψαν να μην αντέξουν καν σε κριτική, εξαιτίας της αποφασιστικότητας που έδειξαν τα φαβορί και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας από τον Αρη και το Μαρούσι.

Στους πρώτους αγώνες που θα δώσουν στις έδρες τους οι ηττημένοι των πρώτων αγώνων, τα δεδομένα αλλάζουν αρκετά για την αναμέτρηση του Αρη με τον Παναθηναϊκό (19.00, ΝΕΤ), ενώ δεν αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στο παιχνίδι Αμαρουσίου – Ολυμπιακού. Κι αυτό, γιατί το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο θα είναι κατάμεστο και θα υπάρχει μέγα πάθος από την εξέδρα.

«Οι φίλαθλοι μας έχουν βοηθήσει φέτος σε πάρα πολλά παιχνίδια. Είναι πάντα κοντά μας και αυτό το εκτιμούμε αφάνταστα. Δεν είναι ψέματα άλλωστε ότι πολλές φορές κερδίσαμε λόγω της δικής τους παρουσίας» λέει ο Αμερικανός φόργουορντ του Αρη, Μάικ Ουίλκινσον, χωρίς να «ξεχνά» ότι «ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει αποδείξει ότι δεν επηρεάζεται από «καυτές» έδρες. Αυτό όμως δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Το θέμα είναι ότι εμείς θα λάβουμε τη βοήθεια που χρειαζόμαστε από τους φιλάθλους μας και είναι καθαρά στο χέρι μας να το εκμεταλλευτούμε μέσα στο παρκέ. Η παρουσία τους θα μας βοηθήσει ψυχολογικά, ώστε να παίξουμε όπως πρέπει για τη νίκη».

Ο Αρης θέλει να «μιμηθεί» τον Παναθηναϊκό του πρώτου ημιτελικού. Να παίξει, δηλαδή, δυνατή άμυνα και να είναι εύστοχος στην επίθεση. «Ξέρουμε ότι μας περιμένει μια σκληρή αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έρθει εδώ για να χάσει και γι’ αυτό πρέπει από την αρχή να είμαστε έτοιμοι, ώστε να μην τους δώσουμε κανένα περιθώριο, αλλά και να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε τη νίκη».

Στον Παναθηναϊκό, επικρατεί ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Στόχος των «πρασίνων» είναι να παρουσιάσουν τον ίδιο ρυθμό απόδοσης με τον πρώτο αγώνα και να μην επηρεαστούν από την έδρα του Αρη. Νίκη του ΠΑΟ στον σημερινό ημιτελικό, θα αποτρέψει πιθανότατα και δεύτερο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή