Πλημμύρα οπαδών πριν από τον τελικό στο Παρίσι

Πλημμύρα οπαδών πριν από τον τελικό στο Παρίσι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O μικρός οπαδός της Αρσεναλ έψαχνε, μαζί με πολλούς άλλους, το μαγικό χαρτάκι που θα τον οδηγούσε στο «Σταντ ντε Φρανς», για να ζήσει εκεί μία από τις πιο έντονες βραδιές της ζωής του. Η πρώτη συμμετοχή των «κανονιέρηδων» σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ δημιούργησε στο Λονδίνο ζήτηση εισιτηρίων υπερπολλαπλάσια της προσφοράς. Χιλιάδες Αγγλοι πέρασαν το Στενό της Μάγχης χωρίς εισιτήριο στην τσέπη και έφτασαν στο Παρίσι με την ελπίδα ότι θα βρουν έστω και την τελευταία στιγμή το «μαγικό χαρτάκι», που θα τους εξασφαλίσει την είσοδό τους στο γήπεδο, έστω κι αν χρειαζόταν να το πληρώσουν σε πολύ «αλμυρή» τιμή.

Την ίδια δίψα είχαν και οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα, αν και δεν είναι πρωτάρηδες σε τελικό της διοργάνωσης. Χιλιάδες Καταλανοί έφτασαν με κάθε μέσο στο Παρίσι και αρκετοί πήραν από το πρωί θέση κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου (κάτω), σίγουροι ότι το βράδυ θα ξαναμαζευτούν εκεί για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους και την κατάκτηση του τροπαίου. Αγγλοι και Ισπανοί έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην (ούτως ή άλλως) πολύχρωμη και πολύβουη Πόλη του Φωτός. Το σκηνικό ήταν εορταστικό και καθαρά ποδοσφαιρικό. Παρά τους φόβους της αστυνομίας για επεισόδια και τις χιλιάδες μπίρες που καταναλώθηκαν, η συνύπαρξη των φιλάθλων ήταν ειρηνική, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή