ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΙΒΟΣ

ΙΑΑF: Ισοφάρισε στο ρεκόρ ο Γκάτλιν

Ο Τζάστιν Γκάτλιν ισοφάρισε και δεν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μ. στο μίτινγκ «γκραν πρι» της Ντόχα, ανακοίνωσε χθες η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), η οποία επικαλείται λάθος στην «ανάγνωση» του αποτελέσματος, για την αρχική ανακοίνωση περί κατάρριψης του ρεκόρ με 9.76. Αργότερα, η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τη χρονομέτρηση της διοργάνωσης, ενημέρωσε την IAAF ότι ο χρόνος του ήταν τελικά 9.77. Η IAAF γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε από την Tissot Timing πως ο χρόνος που καταγράφηκε ήταν 9.766 δευτερόλεπτα, επίδοση που τότε ανακοινώθηκε ως 9.76. Ομως, σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF, αυτός ο χρόνος θα έπρεπε να στρογγυλοποιηθεί σε 9.77. Συνεπώς, ο Γκάτλιν ισοφαρίζει το παγκόσμιο ρεκόρ του Τζαμαϊκανού Ασάφα Πάουελ, το οποίο σημείωσε στις 14 Ιουνίου 2005 στο ΟΑΚΑ, στα «Τσικλητήρεια».

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ετοιμάζεται η προεθνική

Προετοιμασία αρχίζει την προσεχή Δευτέρα, στον Αγιο Κοσμά, η προεθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών, εν όψει των φετινών της υποχρεώσεων (παγκόσμια λιγκ, παγκόσμιο κύπελλο, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα). Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κούλης Ιωσηφίδης, έχει καλέσει τις εξής πολίστριες: Οικονομοπούλου, Μυλωνάκη, Ρουμπέση, Κάντζου, Μελιδόνη, Λαρά, Λιόση, Ασημάκη, Κουτέλη, Ζηλάκου, Τσουκαλά, Χρυσικοπούλου, Μωραϊτίδου, Μαυρέλου, Κοζομπόλη, Καραγιάννη, Ιωσηφίδου, Τετζαλίδου, Παπαγεωργίου, Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη, Τσουρή, Δημητροκάλη, Γερόλυμου, Παπαϊωάννου, Σολανάκη, Λεοντσίνη.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Μόνιμη» η Αναγέννηση

Τoν 12ο συνεχόμενο τίτλο της στην Α1 χάντμπολ των γυναικών κατέκτησε η Αναγέννηση Αρτας. Η «μόνιμη» πρωταθλήτρια Ελλάδας επικράτησε 31-26 της πατρινής ομάδας, ΑΣΕ Ορμή, στον δεύτερο τελικό των πλέι οφ, και τερμάτισε για δεύτερη σερί περίοδο αήττητη (22 νίκες σε ισάριθμους αγώνες). Η ομάδα του Μιχαΐλη Αξένοφ είχε νικήσει 26-21 το Σάββατο στον πρώτο τελικό στην Αρτα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Φλερτ με τα μετάλλια

Μετάλλια διεκδικούν οι ιστιοπλόοι μας σε δύο διοργανώσεις. Στους παγκόσμιους αγώνες της διεθνούς ομοσπονδίας (Αυστρία), στα RSX (4 κούρσες), ο Β. Κοκκαλάνης είναι 3ος και ο Ι. Χρυσοχού 12ος. Στις γυναίκες (4 ιστ.) η Α. Φράι είναι 6η. Στο ευρωπαϊκό «μιστράλ» νέων – νεανίδων (Μοντέλο Ιταλίας), σε 5 κούρσες, ο Α. Γιάκας είναι 4ος, ο Σ. Σουλουτζιδάκης 6ος, ο Σ. Λεονέτης 10ος, η Α. Δαύρου 14η, στη γενική και 2η στις νεάνιδες και η Μ. Παπαδάκη 24η και 4η, αντίστοιχα.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Ευρωπαϊκό στην Τουρκία

Στην Αλάνια της Τουρκίας βρίσκονται οι εθνικές ομάδες γυναικών του μπιτς βόλεϊ. Θα αγωνιστούν στο τουρνουά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (17-21 Μαΐου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΕΪ

Περιμένει τον Μοντάλι

Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να απαντήσει ο Τζιαν Πάολο Μοντάλι στον Ολυμπιακό εάν αποδέχεται την πρότασή του για να αναλάβει το τμήμα βόλεϊ. Ο Ιταλός προπονητής περιμένει να συζητήσει με τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας, Κάρλο Μάγκρι.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κoντά στη διάκριση

Την 4η θέση κατέλαβε η εθνική, μετά την ολοκλήρωση του ελεύθερου προγράμματος, τόσο στον προκριματικό του ομαδικού όσο και σε αυτόν του ντουέτου, κατά την 1η μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων (Βόννη). Το ντουέτο αποτελούν οι Ν. Ανθοπούλου – Δ. Σολωμού και το ομαδικό οι Ανθοπούλου, Σολωμού, Γκαλιώτου, Τρακοσοπούλου, Αγγουριδάκη, Κοκκαλιάρη, Ραμνιώτη, Κουκούλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή