Ατελείωτοι πανηγυρισμοί, γκρίνια και επεισόδια

Ατελείωτοι πανηγυρισμοί, γκρίνια και επεισόδια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρενίτιδα ενθουσιασμού προκάλεσε στη Βαρκελώνη η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα, κάποιοι όμως ξεπέρασαν τα όρια. Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την επιτυχία της ομάδας τους, αλλά το επινίκιο κλίμα σκιάστηκε από επεισόδια που πήραν μεγάλη έκταση, όταν μεθυσμένοι φίλαθλοι άρχισαν χωρίς προφανή λόγο να καταστρέφουν αυτοκίνητα και να λεηλατούν μαγαζιά. Η αστυνομία έκανε 29 συλλήψεις, ενώ υπήρξαν τουλάχιστον εκατό τραυματίες.

Ολα αυτά ήταν πολύ μακρινά για τους παίκτες της Μπαρτσελόνα που πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους. «Ο Θεός είναι μεγάλος. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι αισθάνομαι. Το αφιερώνω στα παιδιά μου που είδαν το πάρτι αυτό. Η νίκη αυτή είναι για όλους όσους ήρθαν να μας υποστηρίξουν, για τους Καταλανούς, αλλά και για όλους τους Ισπανούς. Δεν χάσαμε ποτέ το πνεύμα του νικητή. Ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ ξέραμε ότι μπορούσαμε να το ανατρέψουμε. Μας οδήγησε το πνεύμα που έδειξε η Λίβερπουλ πέρυσι. Ξέραμε ότι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής» δήλωσε ο Ετό, ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα, πέτυχε όμως το γκολ της ισοφάρισης.

Στο στρατόπεδο της Αρσεναλ, όλοι έδειχναν με το δάκτυλο τον Τέριε Χάουγκε, ο οποίος συγκέντρωσε τα πυρά και του Αρσέν Βενγκέρ: «Ο διαιτητής έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή. Μου είναι δύσκολο να δεχθώ την ήττα με τον τρόπο που ήρθε. Είναι κρίμα, είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, πίστευα πως μπορούσαμε να αντέξουμε. Η φάση της αποβολής μού φάνηκε οφσάιντ, όπως και το πρώτο γκολ, ενώ ήταν πολύ δύσκολο να παίζουμε 10 εναντίον 11 για τόσο μεγάλο διάστημα. Θα θέλαμε να παίξουμε 11 εναντίον 11 στον τελικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή