Γεύση προκριματικών στη μακρινή Αυστραλία

Γεύση προκριματικών στη μακρινή Αυστραλία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν… εξαφανιστούν για διακοπές, οι διεθνείς μπήκαν χθες στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μελβούρνη, όπου αναμένεται να φθάσουν στις 4 το απόγευμα, για το φιλικό παιχνίδι που θα δώσει η εθνική μας με την Αυστραλία την επόμενη Πέμπτη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι στην Ωκεανία, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε: «Εχουμε ένα μεγάλο ταξίδι μπροστά μας, στο οποίο θα λάβουν μέρος και οι 22 παίκτες, αφού κανένας δεν μας είπε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει, για διάφορους λόγους».

Λογικό ήταν να αναφερθεί στη χρησιμότητα ενός αγώνα που είναι προγραμματισμένος μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου: «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το παιχνίδι, που θα γίνει μπροστά σε πάρα πολύ κόσμο, προκειμένου να βρούμε την ενδεκάδα για τον πρώτο αγώνα των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2008, με τη Μολδαβία. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που θα είμαστε μαζί, προκειμένου να συζητήσουμε με τους παίκτες για τακτική, για το σύστημα, για τεχνική και όλα όσα χρειάζεται το ποδόσφαιρο. Εχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να είμαστε ένας αντάξιος αντίπαλος για την Αυστραλία».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στις ελληνικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επομένης περιόδου: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Ευρώπη, και στον πρωταθλητή να προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Οι 22 παίκτες που παίρνει ο Οτο Ρεχάγκελ στην Αυστραλία είναι οι Νικοπολίδης, Σηφάκης, Ανατολάκης, Δέλλας, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Γκούμας, Φύσσας, Λαγός, Κυργιάκος, Καφές, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Αμανατίδης, Χαριστέας, Γκέκας.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα παρευρεθεί το Σάββατο στο ελληνικό φεστιβάλ «Αντίποδες», ενώ τη Δευτέρα τα μέλη της θα τιμηθούν από το ελληνικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Οι ομογενείς θα έχουν την ευκαιρία να δουν την Εθνική ομάδα στις ανοικτές προπονήσεις που θα διεξαχθούν στην Αυστραλία. Τον αγώνα αναμένεται να παρακολουθήσουν 98.000 θεατές, ενώ θεωρείται βέβαιον πως οι ομογενείς θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην εξέδρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή