Η ΕΟΕ στο πλευρό της Αρσης για το «Σπίτι»

Η ΕΟΕ στο πλευρό της Αρσης για το «Σπίτι»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσπάθεια που κάνει η ομοσπονδία της άρσης βαρών, σχετικά με την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου στη Νίκαια, το οποίο κατασκευάστηκε για τη διεξαγωγή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στηρίζει ομόφωνα η Ολομέλεια της Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Η εγκατάσταση έχει ανακοινωθεί ότι θα δοθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά γίνονται προσπάθειες για να μην ισχύσει ολοκληρωτικά αυτή η απόφαση. Η ΕΟΕ, επίσης, ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει τις όποιες προσπάθειες κάνουν οι διάφορες ομοσπονδίες, για να αξιοποιήσουν αθλητικές εγκαταστάσεις προς όφελος της αθλούμενης νεολαίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποδείχθηκε ότι το αθλητικό κίνημα έχει μόνο ένα στόχο, την προώθηση του αθλητισμού στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας υπέβαλε αίτημα για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Αυτή είναι η μοναδική υποψηφιότητα σε ελληνικό επίπεδο και τώρα, πριν αποφασίσει η ΕΟΕ, θα πρέπει να εξετάσει τον φάκελο υποψηφιότητας. Η προθεσμία από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων για υποβολή υποψηφιότητας λήγει στις 30 Ιουνίου 2006, ενώ η ΕΟΕ έχει καταληκτική ημερομηνία για υποψηφιότητες από άλλες πόλεις της Ελλάδος την 30ή Μαΐου. Τα μέλη συμφώνησαν για την ανάγκη δημιουργίας προγράμματος χρηματοδότησης την Ολυμπιακή προετοιμασία της ελληνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή