Σε κλοιό η Γιουβέντους

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η εξωαγωνιστική παράνομη δραστηριότητα να βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο ζενίθ στην Ιταλία, αλλά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τη Γιουβέντους, δεν είναι παρά η συνέχεια σε μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων!

Χθες, η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος του Τορίνου πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της ιταλικής ομάδας και ερευνά κατά πόσο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές της τα τελευταία χρόνια. Κεντρικό πρόσωπο στην οικονομική έρευνα είναι ο Αντόνιο Τζιράουντο, ο οποίος εξετάζεται επίσημα και για κατάχρηση και φοροδιαφυγή. Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε την έρευνα, όπως και την παρουσία των αστυνομικών αρχών στα σπίτια των ποδοσφαιριστών Φάμπιο Καναβάρο και Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, χωρίς οι ποδοσφαιριστές να έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Ανάμεσα στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Λουτσιάνο Μότζι, που αποκαλύφθηκαν, υπήρχαν και διάλογοι σχετικοί με τις μεταγραφές αυτές και οι Αρχές φρόντισαν χθες να… περάσουν επίσης τόσο από το σπίτι του πρώην γενικού διευθυντή της Γιουβέντους όσο και από αυτό του γιου του, Αλεσάντρο, ο οποίος διευθύνει εταιρεία μάνατζμεντ παικτών και προπονητών.

Χωρίς ακόμη να έχουν προκύψει συγκεκριμένες αποδείξεις, τόσο η Γιουβέντους όσο και όποια άλλη ομάδα αποδειχτεί ότι είχε συμμετοχή στο σκάνδαλο για στημένους αγώνες, κινδυνεύει με άμεσο υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.

Από την ημέρα που παραιτήθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της πρωταθλήτρια Ιταλίας (9 Μαΐου) η αξία της Γιουβέντους στο χρηματιστήριο έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 40%…

Η σειρά της Ολλανδίας

Από χθες πάντως ξεκίνησε νέα έρευνα σε ό,τι αφορά τα στημένα παιχνίδια, αυτήν τη φορά στην Ολλανδία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας De Telegraaf, οι εισαγγελικές αρχές υποπτεύονται απάτες με δωροδοκίες παικτών και στήσιμο αγώνων, αφού παρατήρησαν ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα απ’ όσα θεωρητικά κερδίζουν. Η εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας που ρωτήθηκε, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ονόματα ομάδων και παικτών: «Η έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αν λέγαμε αυτήν τη στιγμή ονόματα θα ήταν σαν να αφυπνίζαμε τους υπόπτους».

Με τη μορφή του… ντόμινο εξαπλώνεται δυστυχώς το θλιβερό φαινόμενο στην Ευρώπη, αφού προηγήθηκαν η υπόθεση του Χόιτσερ στη Γερμανία (τον περασμένο Νοέμβριο, με τις γερμανικές αρχές πρόχειρα να καταλήγουν σε καταδίκη δύο διαιτητών κι ενός παίκτη), το σκάνδαλο στην Τσεχία (τον Ιανουάριο, με ποινές για επτά διαιτητές και τρεις παράγοντες), η έρευνα που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βέλγιο, όπως κι αυτή στην Αυστρία για τον προπονητή κι έναν παίκτη της Στουρμ Γκρατς, για να μη φτάσει κανείς στην άλλη άκρη του κόσμου με τα… σημεία και τέρατα που συμβαίνουν σε Βιετνάμ και Κίνα. Καλύτερα να σκεφτόμαστε πιο… κοντά, χωρίς να ξεχνάμε ότι και η έρευνα της UEFA για το παιχνίδι του Πανιωνίου με τη Δυναμό Τιφλίδας δεν έχει κλείσει ακόμη…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή