Αυλαία τέλους των «αιωνίων»

Αυλαία τέλους των «αιωνίων»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ψυχή» και η επιθυμία των παικτών για τη νίκη. Αυτά είναι, κατά τους προπονητές και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και του Εθνικού, τα «όπλα» που θα κρίνουν τον «τελικό των τελικών», από το αποτέλεσμα του οποίου απόψε (ώρα έναρξης του αγώνα 19.00) θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδος στο πόλο ανδρών για το 2006. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος, ήταν σαφής: «Η ψυχή και η μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη θα κρίνουν τον αγώνα. Ελπίζω οι παίκτες μου να επιθυμούν να πάρουν άλλον έναν τίτλο», τόνισε.

Ο Μάκης Βολτυράκης, ο συνάδελφός του του Εθνικού, δεν θέλησε να μιλήσει για τον αγώνα. «Νίκο, σε παρακαλώ, επειδή σε όλη τη σειρά των τελικών δεν έχω κάνει δηλώσεις, δεν θα κάνω και τώρα», μας είπε. Μιλώντας, πάντως, με άλλους ανθρώπους του Εθνικού και με παίκτες, συμπεράναμε πως πιστεύουν τα ίδια με τον κ. Πάτερο.

Από εκεί και πέρα, όλοι λένε τα τετριμμένα. Θα νικήσει η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα αγωνισθεί σοβαρά. Αποδίδουν μεγάλη σημασία στην άμυνα και στο πώς θα παίξει η ομάδα, όταν αγωνίζεται με παίκτη παραπάνω ή με παίκτη λιγότερο. Λογικά και φυσιολογικά όλα αυτά, αλλά ακριβώς αυτά είναι που κρίνουν τους αγώνες. Εκτός κι αν βάλει το «χέρι» της η διαιτησία. Ως τώρα, πάντως, οι διαιτητές των τελικών έχουν πάει, σε γενικές γραμμές, καλά. Και όλοι ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και σήμερα.

«Γηπεδούχος» θεωρείται ο Ολυμπιακός. Θα έχει, δηλαδή, περισσότερους οπαδούς στην εξέδρα. Αυτό, ήδη από την περυσινή σειρά των τελικών, στην οποία αντίπαλες ήταν οι ίδιες ομάδες, έχει αποδειχθεί μειονέκτημα. Σε εννέα αγώνες, νίκησαν ισάριθμες φορές οι «φιλοξενούμενοι». Ετσι, πέρυσι τον τίτλο πήρε (για έβδομη συνεχή χρονιά) ο Ολυμπιακός. Αυτό έκανε τον κ. Πάτερο να πει με δόση χιούμορ: «Το άσχημο είναι ότι το Σάββατο παίζουμε εντός έδρας».

Οι δύο προπονητές δεν είναι εις θέση, όπως μας είπαν, να δώσουν κάποια εξήγηση στο γεγονός αυτό. Δεν το αποδίδουν σε ψυχολογικούς λόγους, όπως, ας πούμε, στην επιθυμία των παικτών της «φιλοξενούμενης» ομάδας ν’ αποδείξουν πως μπορούν ν’ αντεπεξέλθουν «στα δύσκολα». Αν συνεχιστεί η παράδοση, λοιπόν, σήμερα θα έχουμε νέο πρωταθλητή. Τον Εθνικό, για πρώτη φορά μετά το 1994. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι παραδόσεις υπάρχουν για να… σπάνε.

Να υπενθυμίσουμε τ’ αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων, με πρώτο τον Ολυμπιακό: 10-12, 8-6, 6-11, 8-6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή