Εχασε τον τελικό… κερδίζει τον αρχηγό

Εχασε τον τελικό… κερδίζει τον αρχηγό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η Αρσεναλ να μην κατάφερε τελικά να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, χάνοντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα, αλλά οι φίλαθλοί της παίρνουν μια μεγάλη χαρά στο τέλος της σεζόν, αφού ο Τιερί Ανρί δείχνει αποφασισμένος να κλείσει τ’ αυτιά του στις «σειρήνες» και να παραμείνει στην ομάδα του Λονδίνου.

Τον τελευταίο καιρό είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία σχετικά με πιθανή μεταγραφή του Γάλλου επιθετικού στην ομάδα της Βαρκελώνης, αφού οι Καταλανοί φέρονταν διατεθειμένοι να προσφέρουν περίπου 52 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun», όμως, ο Ανρί έχει αποφασίσει να κλείσει την καριέρα του στους «κανονιέρηδες» κι ετοιμάζεται να υπογράψει νέο τετραετές συμβόλαιο, γεγονός που φυσικά θ’ ανακουφίσει τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός προπονητής δεν έκρυψε ούτε στιγμή την αισιοδοξία του σχετικά με την παραμονή του Ανρί και χτίζοντας μια νέα ομάδα, επιθυμεί να το κάνει γύρω από την «κολόνα» του συλλόγου.

«Σκοπεύω να παραμείνω όσο θα με κρατάνε τα πόδια μου. Δεν θα μπορούσα να απογοητεύσω τους φίλους της ομάδας. Τους βλέπω πλέον σχεδόν όπως την οικογένειά μου», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα ότι δήλωσε ο 28χρονος άσος και στη συνέχεια ο Ανρί υποστηρίζει ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του: «Η ομάδα μού απέδειξε ότι πρέπει να μείνω. Επαιξε με καρδιά. Ελπίζω να ολοκληρωθεί η συμφωνία μου το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Μπαρτσελόνα. Με τιμά το ενδιαφέρον της, αλλά νιώθω πως πρέπει να παραμείνω στην ομάδα μου».

Μια τέτοια εξέλιξη ασφαλώς σκορπίζει αισιοδοξία στις τάξεις των φίλων της Αρσεναλ, που είναι έτοιμοι να ζήσουν μια νέα εποχή τόσο με τη δημιουργία μιας καινούργιας γενιάς ποδοσφαιριστών όσο και με τη χρησιμοποίηση του νέου γηπέδου «Εμιρεϊτς» στο Ασμπαρτον Γκρόουβ, χωρητικότητας 60.000 θεατών.

«Εχουμε μια νεανική ομάδα, που όμως μπορεί να γίνει πάρα πολύ μεγάλη στο κοντινό μέλλον. Χρειαζόμαστε τον Ανρί για να πετύχουμε τους στόχους μας, επειδή έχει τεράστια επιρροή στην ομάδα», δηλώνει ο Βενγκέρ και δεν χρειάζεται παρά μονάχα μια ματιά στα επιτεύγματα του αρχηγού της Αρσεναλ για να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται.

Ο Ανρί έγινε φέτος ο πιο πετυχημένος σκόρερ στην ιστορία της αγγλικής ομάδας, έχοντας φτάσει τα 214 γκολ σε 341 παιχνίδια. Πέτυχε 27 τέρματα στο πρωτάθλημα και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ για τρίτη συνεχόμενη περίοδο την Αγγλία. Επίσης ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή