Ολυμπιακός: Λέκι, Ουαντού ή έκπληξη…

Ολυμπιακός: Λέκι, Ουαντού ή έκπληξη…

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακρως ενδιαφέρουσες θα είναι οι εβδομάδες που ακολουθούν, καθώς έως τα τέλη Ιουνίου ο Ολυμπιακός θα δραστηριοποιείται στο μεταγραφικό πάρε-δώσε. Είναι αλήθεια ότι οι Πειραιώτες μπήκαν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς στη διάρκεια της περιόδου που ολοκληρώθηκε προσφάτως, απέκτησαν πέντε ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τον Κροάτη τερματοφύλακα, Μπούτινα, τους ακραίους αμυντικούς, Ζεβλάκοφ και Ντομί, τον μέσο Μάρκο Νε και τον διεθνή επιθετικό από τον Ισημερινό, Φέλιξ Μπόρχα.

Οι Πειραιώτες δεν σταματούν εδώ την ενίσχυσή τους. Ο Τροντ Σόλιντ έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση ότι απαιτείται η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες ευρωπαϊκής υπέρβασης. Είναι δεδομένο πως βασικοί στόχοι παραμένουν οι Λέκι και Ουαντού, δίχως να αποκλείεται κάποια έκπληξη. Εκπληξη, όμως και ευχάριστη ενδέχεται να είναι το όνομα ενός άλλου ποδοσφαιριστή που κινείται να αποκτήσει ο Ολυμπιακός.

Προ ημερών, από την «Κ» τονίστηκε ότι οι νταμπλούχοι είναι σε αναζήτηση ενός μεγάλου ονόματος που αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου. Ονόματα και διευθύνσεις δεν διαρρέουν. Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του ο Ριβάλντο αποκαλύπτει ότι προσπαθεί να πείσει έναν συμπατριώτη του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Απέφυγε, όμως, να αποκαλύψει το όνομά του. Είναι ο Ζε Ρομπέρτο ο παίκτης που θέλει ο Ολυμπιακός; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Βραζιλιάνος σταρ δεν θα παραμείνει και τη νέα περίοδο στην Μπάγερν. Το επόμενο ερώτημα προκύπτει εύλογα: βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού; Διοικητική πηγή επιμένει ότι δεν υφίσταται θέμα Ζε Ρομπέρτο για τους πρωταθλητές.

Αν αποκτηθούν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί και ένας χαφ, τότε στο δυναμικό των Πειραιωτών θα προστεθούν οκτώ ξένοι ποδοσφαιριστές. Σε συνδυασμό με τις εισηγήσεις του Τροντ Σόλιντ για τους παίκτες που δεν θα ήθελε στην επόμενη περίοδο, -η πλειοψηφία είναι Ελληνες παίκτες- προκύπτει θέμα σχετικά με την ταυτότητα της ομάδας. Θα μπορέσουν οι ξένοι να μπουν άμεσα στην ψυχοσύνθεση του κυρίαρχου την τελευταία δεκαετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Αν απομακρυνθούν παλιοσειρές της ομάδας, ποιος θα τους μεταλαμπαδεύσει την ψυχολογία του αιώνιου πρωταθλητή; Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν υψηλόβαθμα στελέχη του Ολυμπιακού. Και είναι αλήθεια πως θέλουν να προχωρήσουν με ιδιαίτερη προσοχή στις επόμενες κινήσεις τους. Κυρίως στο μονοπάτι των αποδεσμεύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή