Πισω απο τις Καμερες

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπές από τις κάλπες

Εκπλήξεις αναμένονται σήμερα στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΟΦΠ), στην οποία θα εκλεγεί νέα διοίκηση. Δεν θα γράψουμε περί τίνος πρόκειται, διότι δεσμευτήκαμε να μην το κάνουμε, αλλά, αν συμβούν, ίσως να ανατρέψουν τις ισορροπίες. Φαβορί, πάντως, για την ανάληψη της διοίκησης, είναι η «Κίνηση για την Αναγέννηση της Πάλης», που έχει επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Δημήτρη Γρηγοριάδη.

Πάλη όπως… πυγμαχία

Εκλογές τον Μάιο του 2003, εκλογές τον Οκτώβριο του 2004, εκλογές και τον Μάιο του 2006. Υποχρεωτικά δε, βάσει του νόμου, θα γίνουν εκλογές και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Τέσσερις αρχαιρεσίες, σε πέντε χρόνια. Πυγμαχία κατάντησε, διοικητικά, η ελληνική πάλη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αγωνιστικό της μέλλον. Εκτός κι αν αλλάξουν πολλά…

Και ο αισιόδοξος

Υπάρχει, πάντως, κάποιος που αισιοδοξεί. Ο κ. Γρηγοριάδης. Πιστεύει ότι η «Κίνηση» θα επικρατήσει στις εκλογές και θα κατορθώσει, καταρχήν, ν’ «αναστηλώσει» την ομοσπονδία, να καλύψει σιγά σιγά το οικονομικό έλλειμμα και μετά ν’ αρχίσει η ανάπτυξη. Μακάρι να γίνουν όλα αυτά. Φοβούμαστε, όμως, ότι θα είναι δύσκολο, διότι προεκλογικά στηρίχτηκε σε ανθρώπους που δεν θα είναι αξιόπιστοι μετεκλογικά. Και αυτό ακριβώς τον ρωτήσαμε. Πώς θα μπορεί να είναι βέβαιος, ότι άνθρωποι, που «πούλησαν» τον Χαμάκο, τον Ποζίδη, τον Τσαμεσίδη, δεν θα «πουλήσουν» τον ίδιον. Από την απάντησή του, καταλάβαμε ότι δεν θα είναι βέβαιος. Απαντώντας, πάντως, στο χθεσινό μας δημοσίευμα, ότι στηρίζει κάποιους υποψηφίους του, βάζοντας στην άκρη όσους έχουν άποψη και θάρρος να την εκφράζουν, είπε, ότι αυτό δεν ισχύει. «Ποιος μπορεί να γνωρίζει ποιοι θα εκλεγούν; Ελάχιστοι ξέρουν ποιους στηρίζουμε», μας είπε. Χωρίς σχόλιο από εμάς.

Δεν βγήκε είδηση

Ούτε η παρουσία του Αργύρη Μήτσου στην παρουσίαση του Χανς Μπάκε, έβγαλε θέμα ή είδηση. Οντας στο πάνελ δίπλα στον νέο προπονητή, ήταν επόμενο να δεχθεί ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ερώτηση για το «φλέγον» θέμα του Παπαδόπουλου, αλλά κράτησε την ίδια στάση με τον Σουηδό. Είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία αναφορά ατομικά σε ποδοσφαιριστές και η μπάλα έμεινε στο χορτάρι. Παρά την ασίστ, δεν βρήκε δίχτυα, δεν έβγαλε είδηση.

«Επέλαση» Σκανδιναβών

Μέρα με τη μέρα, αυξάνονται τα ονόματα των Σκανδιναβών παικτών που φέρεται να απασχολούν τον Παναθηναϊκό. Οποιος παίκτης μένει ελεύθερος ή παίζει σε θέση για την οποία ενδιαφέρονται οι «πράσινοι» και έχει μερικά στοιχεία από το προφίλ που αναζητούν, αυτόματα γίνεται πρώτο θέμα στις αθλητικές εφημερίδες και όχι μόνο, χωρίς να υπάρχει ορισμένες φορές ούτε καν ένδειξη ότι υπήρξε επαφή μαζί του. Νέο πρόσωπο στη μεταγραφική πασαρέλα που έχει στηθεί γύρω από την Παιανία είναι ο Γέσπερ Γκρόνκιερ. Με το που έγινε γνωστό ότι ο Δανός διεθνής (και από τα μεγαλύτερα ονόματα στη χώρα του) δεν τα βρήκε με τη Στουτγκάρδη και μένει ελεύθερος, μπήκε κι αυτός στην ατελείωτη λίστα με τους παίκτες που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό.

Περισσότερη ξεκούραση

Τουλάχιστον, τέσσερις-πέντε ημέρες, μεγαλύτερης ξεκούρασης και καλύτερης προετοιμασίας, κέρδισε ο Παναθηναϊκός, μετά τη δεύτερη νίκη του επί του Αρη και εν όψει της επικείμενης πρόκρισής του στον τελικό των πλέι οφ. Αν οι «πράσινοι» τελειώσουν αύριο τις υποχρεώσεις τους με τον Αρη, με αήττητο σερί, θα περιμένουν τον νικητή του άλλου ημιτελικού, Ολυμπιακού – Αμαρουσίου που οδηγήθηκε, τουλάχιστον, μέχρι τον τέταρτο ημιτελικό. Δηλαδή, οι άλλοι θα παίζουν και ο Παναθηναϊκός θα «κάθεται», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάντα είναι καλό…

Δούλεψαν οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι μπορεί να τελειώσει τη φετινή περίοδο με τις ίδιες και καλύτερες εμφανίσεις, τις οποίες άρχισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του. Οι «πράσινοι» δεν κάνουν επίδειξη ισχύος στα ελληνικά πλέι οφ, ύστερα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό τους από το φάιναλ φορ της Πράγας. Απλά, δούλεψαν περισσότερο σε βασικά σημεία του παιχνιδιού τους και σχεδόν τα τελειοποίησαν. Σε συνδυασμό με τη δεδομένη ποιότητα που είχαν και έχουν, τα 17/34 τρίποντα στον δεύτερο ημιτελικό με τον Αρη, είναι φυσική απόρροια αυτής της δουλειάς.

Ψυχραιμία και στο βόλεϊ

Σίγουρα η διαιτησία των κ. Γεροθόδωρου και Λέκκα στον αγώνα βόλεϊ Ηρακλής – Παναθηναϊκός δεν είχε ως στόχο να ευνοήσει τη μία ή την άλλη ομάδα. Ομως, οι κάρτες, οι παρατηρήσεις και τα λάθη το μόνο που κατάφεραν ήταν να φανατίσουν το κλίμα. Κερασάκι στην τούρτα ήταν και τα προβλήματα που δημιούργησαν άτομα, που -άγνωστο γιατί- κυκλοφορούσαν κοντά στους πάγκους των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Παναθηναϊκού να αποφασίσει, πολύ σωστά, να βγάλει διαπιστεύσεις για την αναμέτρηση της Δευτέρας. Απομένουν, τουλάχιστον, δύο αγώνες και ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλα ανάλογα ή και χειρότερα επεισόδια, τα οποία θα πλήξουν τον χώρο του βόλεϊ.

Οι «κότες»

«Τα είχε πάρει» ο Αντώνης Βλοντάκης με την απόδοση του Εθνικού στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών του πόλο, και 29΄΄ προ της λήξης της δεύτερης περιόδου, σ’ ένα τάιμ άουτ, φώναξε στους συμπαίκτες του «Ρε, κότες είμαστε;»…

Είναι γνωστό ποιος θα πληρώσει το… μάρμαρο

Το καλοκαίρι του 2005, κατά την επίσημη παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων του Ολυμπιακού, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε θυμίσει στους εκπροσώπους του Τύπου ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ του 2007 θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Και είχε θέσει ως στόχο την παρουσία των ερυθρολεύκων στο μεγάλο ραντεβού του Μαΐου του 2007. Είχε προηγηθεί μία εξαιρετική χρονιά στην Ευρώπη, όπου οι Πειραιώτες μάζεψαν 10 βαθμούς στον όμιλο και έφθασαν μέχρι τους 16 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Με την έλευση του Τροντ Σόλιντ η ομάδα δεν έκανε την υπέρβαση στην Ευρώπη. Η φετινή ήταν μία μεταβατική περίοδος. Αλλά η επόμενη θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Ολυμπιακό και τον Σόλιντ. Αφού και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι δεν αρκεί στην ομάδα η κορυφή στην Ελλάδα. Υπόθεση… εργασίας: αν και του χρόνου δεν έρθει η ευρωπαϊκή διάκριση, μαντέψτε ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή