Το μεγάλο κόλπο του Μπέου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιβόητο «γάντι» που «πέταξε» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος για την κατάθεση της «ανοιχτής» πρότασης στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, μέχρι το τέλος του μηνός, «σηκώθηκε» άμεσα από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Κώστα Τσακίρη. Ενάμιση χρόνο μετά την ενασχόλησή του με την προεδρία του ερασιτεχνικού και το πρώτο προσύμφωνο που είχε καταθέσει στον Αχιλλέα Μπέο, τον Ιανουάριο του 2005 για την αγορά της ΠΑΕ, ο κ. Τσακίρης διατηρεί αμείωτο ενδιαφέρον για να δώσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πολύ μεγαλύτερες προοπτικές απ’ αυτές που γνώρισε στην εφτάχρονη θητεία του πιο «επώνυμου» φιλάθλου.

Παρά τη γνώση των «παγίδων» που υπάρχουν στη διαπραγματευτική οδό και της «καραμέλας» ότι ο Μπέος πουλάει… γενικώς τον Πανιώνιο – «θα πούλαγα την ΠΑΕ, έστω και για… δέκα ευρώ στον Λάτση» είπε πρόσφατα, εννοώντας ότι από τον Τσακίρη θα ζητήσει το βάρος του σε «χρυσάφι», ο τελευταίος ετοιμάζει την πρότασή του που θα καταθέσει την ερχόμενη Πέμπτη στον διαπραγματευτή Κώστα Τσολακάκη.

Ο Μπέος έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει όσα θέλει για να φύγει… πάμπλουτος από τον Πανιώνιο. Ακόμα κι αν το «μαγαζί» δεν είναι… «γωνία», τα χρήματα που έχει βάλει ο Μπέος στους «κυανέρυθρους» είναι ελάχιστα, συγκριτικά μ’ αυτά που έχει, ήδη, κερδίσει και μπορεί να βάλει στην τσέπη, αν ικανοποιηθεί(;) από την οποιαδήποτε πρόταση του Τσακίρη. Και η διαπίστωση αυτή είναι πασιφανέστατη για τους εξής λόγους: Πρώτον, το καλοκαίρι του ’99, πήρε δωρεάν από τον Δήμο Νέας Σμύρνης το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Δεύτερον, με την υπαγωγή του Πανιωνίου σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, πριν από τρία χρόνια, γράφτηκαν στο… «χιόνι» τα χρέη του βασικότερου πιστωτή της ΠΑΕ, του Δήμου Νέας Σμύρνης και ο Μπέος με μετοχικό κεφάλαιο 370.000 ευρώ, όσο κοστίζει ένα καλό διαμέρισμα της περιοχής, σύστησε την ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος. Μηδενικό κόστος, αν συγκριθεί με το 1,7 εκατ. ευρώ που διεκδίκησε δικαστικά από τη δημοτική αρχή και πήρε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο! Γιατί, στον πιο «επώνυμο» δεν έφτανε η διπλή ευεργεσία του Δήμου, αλλά πήγε στα δικαστήρια για να διεκδικήσει και χρήματα που είχε βάλει στην ΠΑΕ, όπως υποστηρίζει, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στην εκκαθάριση.

Από το μηδενικό κεφάλαιο του ’99 για να περάσει η ΠΑΕ στη δικαιοδοσία του, μέχρι το «ζητάω όσα θέλω» του 2006, οι διαφορές είναι οφθαλμοφανέστατες και δεν χρειάζονται εξηγήσεις, παρά μια ακόμα απόδειξη: Στον δημοσιοποιημένο ισολογισμό της χρήσης του 2005, η ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος εμφανίζει ως λογιστική αξία το ποσό των μείον 71.057 ευρώ! Ούτε υπόγειο στην Νέα Σμύρνη δεν αγοράζεται με αυτό το ποσό…

Και σε αυτό το σημείο τίθεται το ηθικό ερώτημα για τον περαιτέρω πλουτισμό του Μπέου από την προσφορά του Τσακίρη.

Υπάρχει και μια ακόμα σοβαρή αιτία για την οποία ο Μπέος πουλάει… γενικώς την ΠΑΕ, αλλά όχι στον Τσακίρη, ακόμα κι αν είναι ο τελευταίος παράγοντας του Πανιωνίου πάνω στην γη. Δεν υπάρχουν, πλέον, άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, εκτός ποδοσφαίρου. «Επάγγελμα» είναι ο Πανιώνιος και η ομάδα της ανώνυμης εταιρείας που σώθηκε από τον υποβιβασμό στην τελευταία αγωνιστική…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή