Ολυμπιακός: Επιασε τη… γομολάστιχα και σβήνει ο Σόλιντ

Ολυμπιακός: Επιασε τη… γομολάστιχα και σβήνει ο Σόλιντ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στρατόπεδο του «αιωνίου αντιπάλου», Ολυμπιακού, το τρένο της μεγάλης φυγής αναμένεται να ξεκινήσει φέτος. Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν ύστερα από τη συνάντηση, που είχαν στα μέσα της εβδομάδας, οι Σωκράτης Κόκκαλης και Τροντ Σόλιντ. Βέβαια, από την πλευρά της ΠΑΕ δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νορβηγός τεχνικός εμφάνισε ένα πρόσωπο ψυχρού μάνατζερ, καταθέτοντας τις προτάσεις του.

Ο Σόλιντ δεν επιθυμεί την ανανέωση των συμβολαίων των Μαυρογενίδη, Βενετίδη, Σούρερ, ενώ ζήτησε να φύγουν οι Οκκάς, Ντάνι, Λέμενς, Κυριάκος και να δοθούν δανεικοί οι Ταραλίδης, Χοβνανισιάν, Γιάννου (ο νεαρός τερματοφύλακας έχει πιθανότητες να παραμείνει στου Ρέντη και του χρόνου). Αδιασταύρωτες πληροφορίες έφερναν και τους Γιώργο Ανατολάκη, Χρήστο Πατσατζόγλου, Γρηγόρη Γεωργάτο στη μαύρη λίστα.

Εάν οριοθετήσουμε (και) στον Ολυμπιακό την εποχή Ριζούπολης, θα δούμε πως οι παίκτες που έφυγαν από την ομάδα, μπορεί στο σύνολό τους να μην ήταν βασικά εργαλεία, ωστόσο, δεν ήταν αμελητέα ποσότητα. Την περίοδο 2002-03 το μεγάλο όνομα που αποχώρησε ήταν του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε κάνει μια πολύ καλή χρονιά (29 συμμετοχές, 15 γκολ), με αποτέλεσμα να μεταγραφεί στην Μπόλτον. Σημαντική προσφορά είχαν και οι Παρ Ζέτεμπεργκ (24, 3), Αλέκος Αλεξανδρής (19, 4), οι οποίοι τελείωναν τη καριέρα τους. Ο πρώτος πήγε στην Αντερλεχτ και ο δεύτερος πληρώθηκε από κάποια ομάδα της Κίνας 2 εκατομ. ευρώ στην οποία, τελικά, δεν αγωνίστηκε ποτέ.

Την ίδια περίοδο έφυγαν από την ομάδα οι Γιώργος Αμανατίδης (18, 1) για την Κύπρο, Ηλίας Πουρσανίδης (5) για τον Ηρακλή, Τζόνι Νόβακ (5), Μοεντίμ Ζε Ελίας (16, 2), Πίτερ Οφορίκουε (17, 5), Γκάμπριελ Αλβες (32΄) και Εντου Ντρασένα (5).

Την επόμενη περίοδο 2003-04 η αποχώρηση του Κριστιάν Καρεμπέ δημιούργησε κάποιες τριβές στις τάξεις της ομάδας, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που ήθελαν να μείνει στο λιμάνι, ακόμη και σε επιτελικό πόστο. Ο Γάλλος, τελικά, πήγε στη Σερβέτ, έμεινε μακριά από τον καλό του αγωνιστικό εαυτό και στη συνέχεια τα παράτησε.

Την τύχη του στην Ιταλία αναζήτησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος τη σεζόν εκείνη είχε μόλις τέσσερις παρουσίες και 377 λεπτά συμμετοχής. Την ίδια χώρα επέλεξε ο έτερος τερματοφύλακας, Φάνης Κατεργιαννάκης (11), όπως και ο Τάκης Γκώνιας (16, 1). Ο Λάμπρος Χούτος (8, 2) ξαναφεύγει για την Ιντερ, ο Μάρτσιν Κούζμπα (9, 5) για την Πολωνία και ο Παρασκευάς Αντζας (8) για τη Δόξα Δράμας. Στην Κέρκυρα μετακομίζει ο Ανδρέας Νινιάδης (14) και ελεύθεροι μένουν οι Αλέκος Τάτσης, Γιουράι Μπούτσεκ.

Την περυσινή χρονιά η αποχώρηση του Ζιοβάνι από την ομάδα δημιουργεί τριγμούς στο ερυθρόλευκο οικοδόμημα. Ο Βραζιλιάνος είχε πραγματοποιήσει μια καλή χρονιά σημειώνοντας 10 γκολ σε 25 παιχνίδια, εκ των οποίων τα περισσότερα είχαν λατινοαμερικάνικη νότα. Ο Ζίο μετακομίζει με «μαύρη καρδιά» στη Σάο Πάουλο, αφήνοντας πίσω τους κολητούς του Ριβάλντο και Καστίγιο, με τους οποίους ξεσήκωναν την εξέδρα. Επίσης την πόρτα της εξόδου βλέπουν και οι Γιώργος Γεωργιάδης (16, 3), Πέτρος Φιλιππάκος (54΄), Ιβάν Ρέζιτς (4).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή