Καθε Μερα Κυριακη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή χωρίς ποδόσφαιρο η σημερινή. Οπως θα είναι και οι επόμενες έως τα τέλη Αυγούστου, οπότε θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα. Οσο και να γκρινιάζουμε για την ποιότητα του θεάματος, για τις κακές διαιτησίες, τους απαράδεκτους οπαδούς, θα μας λείψει η μπάλα. Γιατί η αφιλότιμη είναι γένους θηλυκού. Κι όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, μ’ όλα τα θηλυκά, όσο σε παιδεύουν τόσο… τρέχεις από πίσω τους.

Πάντως δεν πρόκειται από τα καφενεία ή, καλύτερα, από τις παραλίες να λείψουν οι ποδοσφαιροκουβέντες. Και αυτές θα περιστρέφονται γύρω από τις μεταγραφές. Οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει και μας έδωσαν μια εικόνα, το πώς, σε ποια οικονομικά επίπεδα θα κινηθούν οι «τρεις» του κέντρου.

Ο Σόλιντ στον Ολυμπιακό κλείνει το «κεφάλαιο Μπάγεβιτς» και ανοίγει ένα νέο. Το δικό του. Από την ομάδα που άρχισε να κτίζει, το 1996, ο Σερβοέλληνας προπονητής, μόνο ο Τζόρτζεβιτς θα υπάρχει την επόμενη περίοδο. Ενώ αυτοί που έχει φέρει ο Μπάγεβιτς στο Λιμάνι κατά καιρούς, δεν θα ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού.

Κι αν αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη μιας ομάδος, το… αφύσικο είναι πως στην ενδεκάδα οι Ελληνες μετά δυσκολίας θα ξεπερνούν τους δύο. Και το ερώτημα είναι, κατά πόσο οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» θα δεχθούν ως «πειραιώτικη» αυτή την ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό, η φιλοσοφία δεν άλλαξε. Η διοίκηση επιμένει στην πολιτική που έχει χαράξει εδώ και μια τριετία. Αλλαγή αρκετών παικτών -ικανών ή όχι- και στήριξη των προπονητών με… απόλυση. Η αποτυχία ή όχι του σχεδιασμού «Μαλεζάνι», κατά την άποψή μας, θα φανεί εφέτος. Διότι σίγουρα η ομάδα του Ιταλού, προς το τέλος της περιόδου, έδειξε πως έχει μπει σ’ ένα ρυθμό. Οσο για τον προϋπολογισμό, θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα, με το βάρος να δίνεται στην απόκτηση ξένων ποδοσφαιριστών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι η ΑΕΚ. Η αποκάλυψη του Σάντος, πως δεν υπήρχε λόγος παραμονής αφού η οικονομική δυνατότητα της ΠΑΕ δεν του έδινε την ευκαιρία να παρουσιάσει έργο, «κόλλησε» τον Νικολαΐδη στον τοίχο. Σίγουρα θα αναζητήσει την… απάντηση, ώστε να καθησυχάσει τους οπαδούς. Είναι όμως πολύ δύσκολο. Η ανοχή της πρώτης περιόδου που μετατράπηκε σε απλή γκρίνια τη δεύτερη, είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί σε οργή. Η δεύτερη θέση λειτούργησε σαν σωσίβιο για τον Ντέμη. Θα μπορέσει όμως να το βρει και να πιαστεί και στην τρίτη του περίοδο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή