Ανεξάρτητο Μαυροβούνιο στο Μουντιάλ 2010

Ανεξάρτητο Μαυροβούνιο στο Μουντιάλ 2010

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ποδοσφαιρικές προεκτάσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στο Μαυροβούνιο, σύμφωνα με το οποίο ο λαός της χώρας αποφάσισε την ανεξαρτητοποίηση και τον διαχωρισμό από τη Σερβία. Το αποτέλεσμα δρομολογεί τη δημιουργία της εθνικής ομάδας της χώρας, αφού η ομοσπονδία υπάρχει ήδη. Πρόεδρός της είναι ο γνωστός, Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς, ο οποίος εκτιμά ότι η ανεξάρτητη πλέον χώρα του θα εκπροσωπηθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική!

«Θα αξιοποιήσουμε τις ήδη κενές από τη FIFA ημερομηνίες για τους προκριματικούς του EURO 2008, ώστε να χτίσουμε μια νέα ομάδα, ικανή να κατακτήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010. Ελπίζω ότι το Μαυροβούνιο θα γίνει σύντομα μέλος της FIFA και της UEFA, ώστε κι εμείς να ξεκινήσουμε αμέσως δουλειά», είπε ο Σαβίτσεβιτς, πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ερυθρό Αστέρα το 1991 και με τη Μίλαν το 1994.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή