Η κορυφή θέλει θυσίες

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρόνια περίμεναν στον Εθνικό αυτή τη στιγμή. Ο αρχηγός της ομάδας πόλο να σηκώσει ψηλά το τρόπαιο του πρωταθλητή. Οταν το 2000 ο Εθνικός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, πολλοί μίλησαν για «αυτοκρατορία που αντεπιτίθεται». Πέντε χρόνια αργότερα, η ομάδα του Πειραιά πήρε ξανά το Κύπελλο, ενώ έχασε στον τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, με 2-3 νίκες. Εφέτος, ήλθε η σειρά του και «πλήρωσε» τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα», αφού τον νίκησε στην παράταση του πέμπτου τελικού με 7-6. Ο «αυτοκράτορας του ελληνικού πόλο» βρέθηκε ξανά στον θρόνο του, για πρώτη φορά μετά το 1994. Τώρα, οι «κυανόλευκοι» σκέπτονται πώς θα παραμείνουν στην κορυφή και θα κάνουν καλή πορεία στην Ευρώπη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να γιατρέψουν τις πληγές τους, που δεν άνοιξαν με την απώλεια του τίτλου, αλλά προϋπήρχαν.

Προς το παρόν, στον Εθνικό δεν έχουν κάνει συγκεκριμένα σχέδια. «Τώρα θέλω να ξεκουραστώ λίγο, να χαρώ την οικογένειά μου και μετά θα δούμε. Πρέπει κάποια πράγματα να βελτιώσουμε για να παραμείνουμε στην κορυφή και να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη», λέει ο προπονητής του, Μάκης Βολτυράκης. Για την ενίσχυση της ομάδας, κάτι έχει στον νου του, αλλά δεν θέλει ν’ αναφέρει ονόματα ταλαντούχων παικτών, που θα επιθυμούσε να ενταχθούν σε αυτήν.

Το σχέδιο πέτυχε

Σχετικά με την κατάκτηση του τίτλου, τονίζει: «Μετά την ισοπαλία με τα Χανιά, καταλάβαμε, ότι δεν θα παίρναμε την 1η θέση στην κανονική περίοδο. Οπότε το σχέδιό μας ήταν να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ. Στον Ολυμπιακό ίσως να ήταν καθησυχασμένοι επειδή πήραν την 1η θέση αήττητοι. Δόξα τω Θεώ, το πρόγραμμα πήγε καλά».

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να πορεύεται με προπονητή τον Βαγγέλη Πάτερο, ενώ μένει και ο φουνταριστός, Σλ. Νίκιτς. Η ομάδα «πληγώθηκε» από τα γεγονότα της Αρτας. Τότε, στους τελικούς του Κυπέλλου, οι Θωμάκος και Θεοδωρόπουλος συντάχθηκαν με τον σύνδεσμο των παικτών και πήραν μέρος στην αποχή, ενώ οι άλλοι αγωνίσθηκαν. Γι’ αυτό ο κ. Πάτερος λέει ότι η περίοδος μετά την Αρτα ήταν δύσκολη.

«Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα και αν δεν λειτουργήσει 100% σωστά, θα υπάρχουν προβλήματα. Οι παίκτες δεν είναι 20 ετών, για να βάλουν στην άκρη εγωισμούς. Αν τα προβλήματα δεν λύνονται, αφήνουν στίγματα, που σπάνε. Σε εμάς, ευτυχώς, δεν έσπασαν, αλλά στους τελικούς δεν ήμασταν απολύτως καλά από πλευράς ψυχολογικής και ομαδικότητας».

Για την απώλεια του τίτλου, τονίζει, ότι ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να νικήσει στον πρώτο αγώνα των τελικών, αφού ο Εθνικός του πρόσφερε τη νίκη, αλλά η ομάδα του δεν την έπαιρνε. Για το πέμπτο παιχνίδι, λέει, ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει με 6-2, όμως ολέθρια λάθη τού στέρησαν τη νίκη. Αναφερόμενος στην απώλεια του πέναλτι από τον Θεοδωρόπουλο 5” προ της λήξης της παράτασης, επιβεβαιώνει την πληροφορία, ότι είχε ζητήσει να το κτυπήσει ο Ντόσκας (επειδή ο παίκτης που το κερδίζει συνήθως είναι φορτισμένος) αλλά ο νεαρός πολίστας είπε, ότι δεν ένιωθε καλά ψυχολογικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή