Νέο σύστημα πρόκρισης στη γυμναστική για 2008

Νέο σύστημα πρόκρισης στη γυμναστική για 2008

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2006 και του 2007 θα κρίνουν τις συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στην ενόργανη γυμναστική. Η Διεθνής Ομοσπονδία οριστικοποίησε το σύστημα πρόκρισης για το Πεκίνο. Τώρα, πρώτος στόχος της χώρας μας είναι η πρόκριση στις 24 ομάδες των ανδρών.

Από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006 θα προκριθούν οι 24 ομάδες, οι οποίες στο παγκόσμιο του 2007 θα διεκδικήσουν οριστικά την πρόκριση. Οι 12 πρώτες ομάδες της κατάταξης του σύνθετου ομαδικού του 2007 θα πάνε στους Ολυμπιακούς με πλήρεις ομάδες (6 αθλητές). Από την 13η θέση ώς και την 15η θα συμμετάσχουν με δύο αθλητές και από τις θέσεις 16η-18η με έναν αθλητή. Επίσης, θα δοθούν τέσσερις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής, ενώ οι έξι παγκόσμιοι πρωταθλητές (ένας ανά όργανο) του παγκοσμίου 2007 προκρίνονται αυτόματα για το Πεκίνο. Επτά αθλητές θα προκριθούν από το σύνθετο ατομικό. Σε περίπτωση που κάποιοι από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στα όργανα έχει πάρει την πρόκριση από το σύνθετο ομαδικό, τότε οι θέσεις τους δίνονται σε αθλητές που προκρίνονται από το σύνθετο ατομικό. «Στόχος μας είναι η 24άδα του 2006 και με καλή προετοιμασία αυτό είναι εφικτό. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πολύ δύσκολα θα μπούμε στην 12άδα. Πιστεύω ότι θα διεκδικήσουμε θέση στη 18άδα το 2007. Οι σπεσιαλίστες μας στα όργανα έχουν δυνατότητες πρόκρισης, ενώ μπορούν να πάρουν «εισιτήρια» και αθλητές μας από το σύνθετο ατομικό», μας είπε ο προπονητής, Θανάσης Κοσμίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή