Στη Δικαιοσύνη η ΕΟΑΒ για το «Σπίτι» της

Στη Δικαιοσύνη η ΕΟΑΒ για το «Σπίτι» της

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν καταθέτει τα όπλα η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ), για το θέμα του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου του αθλήματος στη Νίκαια, του αποκαλούμενου «Σπίτι της Αρσης Βαρών», το οποίο, σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη στις 8 Μαΐου στη Βουλή, θα παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου, στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Χθες, ο Γιάννης Σγουρός, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΑΒ, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, επισκέφθηκε τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον ενημέρωσε για τη διαδικασία παραχώρησης του γυμναστηρίου στο πανεπιστήμιο και κατέθεσε υπόμνημα της ΕΟΑΒ, με σκοπό να διερευνηθεί η νομιμότητα της ακολουθούμενης διαδικασίας παραχώρησης του γυμναστηρίου.

Ο κ. Σγουρός εξέθεσε τη διαφωνία της ΕΟΑΒ για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και δήλωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Στο υπόμνημα αναφέρεται το τι προβλέπει το νομικό πλαίσιο για την αξιοποίηση των ολυμπιακών γυμναστηρίων. Εξετάζεται το θέμα και από ορθολογικής πλευράς. Κατασκευάστηκε ένα γυμναστήριο για το οποίο δαπανήθηκαν 49 εκατ. ευρώ. Εγιναν μελέτες για πολλά. Ας πούμε, πώς θα είναι καλύτερη η ηχομόνωση στον χώρο του πλατό, πού θα τοποθετηθούν τα κλιματιστικά μηχανήματα, τι είδους λάστιχα θα τοποθετηθούν και πολλά άλλα. Εφόσον το πάρει το Πανεπιστήμιο, θα γίνουν σημαντικές μετατροπές. Ποιος θα επωμισθεί το κόστος;Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή