Στον χορό η Ιντερ και η Μίλαν

Στον χορό η Ιντερ και η Μίλαν

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαιρετικά δύσκολο φαίνεται πως γίνεται από χθες το έργο των ιταλικών αρχών στην υπόθεση του ποδοσφαιρικού σκανδάλου, αφού ο Λουτσιάνο Μότζι αποφάσισε να μπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, που βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα, κατά την οποία «κάρφωσε» κυρίως τη Μίλαν, αλλά και άλλες ομάδες. Συγκεκριμένα, ο Μότζι αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κι έριξε τις ευθύνες στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Αντριάνο Γκαλιάνι, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά ο τελευταίος τον «παγίδεψε».

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχα μια συνάντηση με τον Μπερλουσκόνι και μου πρότεινε να αφήσω τη Γιουβέντους. Ανάθεμα τη μέρα που τον συνάντησα! Δύο εβδομάδες αργότερα, έφτασαν στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία οι φάκελοι με τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Φυσικά, ο Γκαλιάνι είπε στον Μπερλουσκόνι να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο συνεργασίας μας, αφού θα υπήρχαν έρευνες σε εξέλιξη», δήλωσε ο Μότζι, που στη συνέχεια άνοιξε τον ασκό του Αιόλου: «Εγώ προσπαθούσα να εξασφαλίσω ότι δεν θα είχαμε στα παιχνίδια μας ανεπιθύμητη διαιτησία. Είναι κάτι που το κάνουν όλες οι ομάδες.

Για χρόνια τώρα, κάθε μέρα τα τηλέφωνα της επιτροπής ορισμού των διαιτητών παίρνουν «φωτιά». Πρόεδροι και διευθυντές συλλόγων όλων των κατηγοριών φροντίζουν για τα συμφέροντα των ομάδων τους, από τον Λεονάρντο Μεάνι (παράγοντας της Μίλαν) μέχρι τον Τζιασίντο Φακέτι (πρόεδρος της Ιντερ). Ολοι έχουν κάτι για να παραπονεθούν. Δεν φταίω εγώ αν το ποδόσφαιρο έχει γίνει έτσι, ούτε εφηύρα κάτι καινούργιο. Το σύστημα λειτουργούσε πάντοτε με τον ίδιο τρόπο».

Δεν κινδυνεύει η θέση του Μαρτσέλο Λίπι

Παρά τις πιέσεις από τον κόσμο και τον ιταλικό Τύπο, η θέση του Μαρτσέλο Λίπι στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας δεν δείχνει να κινδυνεύει προς το παρόν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είδε με ικανοποίηση τον Γκουίντο Ρόσι (τον άνθρωπο που έχει οριστεί από την ιταλική ολυμπιακή επιτροπή για να διαχειριστεί την κατάσταση στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία μέχρι να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο) να δηλώνει πως του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

«Ο Μαρτσέλο Λίπι απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης μου. Ουδέποτε είχα την παραμικρή αμφιβολία για το πόστο του. Θα ήταν μεγάλη ανοησία να του ρίξουμε ευθύνες και ν’ αδιαφορήσουμε για τους πραγματικούς ενόχους αυτής της υπόθεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόσι. Το όνομα του Λίπι έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο επειδή εικάζεται πως δεχόταν πιέσεις για τις κλήσεις παικτών στην εθνική ομάδα κι επειδή ο γιος του είναι σύμβουλος στην εταιρεία μάνατζμεντ του γιου τού Λουτσιάνο Μότζι.

Αποδοκιμασίες κατά διεθνών

Με τις πρώτες αφίξεις διεθνών στο αθλητικό κέντρο του Κοβερτσιάνο, όπου και θα συγκεντρωθεί η εθνική Ιταλίας, περίπου 50 φίλαθλοι της «σκουάντρα ατζούρα» που είχαν στήσει καρτέρι, τους αποδοκίμασαν. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν και ο συμπαίκτης του Μάουρο Καμορανέζι, εισέπραξαν «χλιαρά πυρά» και σφυρίγματα, ενώ κάποιο δειλό χειροκρότημα ακούστηκε στην εμφάνιση του Τζιλαρντίνο. Λίγο αργότερα αφίχθη και ο Φίλιπο Ιντζάγκι, ο οποίος στις δηλώσεις του εξέφρασε την απογοήτευσή του «για τη συμπεριφορά του κόσμου», προσθέτοντας όμως ότι «στο Μουντιάλ θα προσφέρουμε σε όλους μια μεγάλη ικανοποίηση». Ο μόνος που αποθεώθηκε ήταν το «είδωλο» της περιοχής και της Φιορεντίνα, Λούκα Τόνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή