650.000 ευρώ για συμμετοχή στην Α1

650.000 ευρώ για συμμετοχή στην Α1

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετήσιο προϋπολογισμό που θα υπερβαίνει το ποσό των 650.000 ευρώ θα πρέπει να καταθέτουν οι ομάδες της Α1 κατηγορίας για να συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα, όπως αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και θα κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση στην ΕΟΚ και στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Για τις νεοφώτιστες ομάδες, το κατώτατο όριο προσδιορίζεται στις 500.000 ευρώ. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής μιας ΚΑΕ στο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ΟΠΑΠ, για την κάλυψη της κενής θέσης θα ισχύσουν κριτήρια που θα θεσπιστούν από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και θα εγκριθούν από την ΕΟΚ, με σημαντικότερο εξ αυτών την τελική βαθμολογία της Α2. Σημειώνεται πως οι ομάδες που υποβιβάζονται καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στη σχετική λίστα. Επίσης, θα ζητηθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό η ενεργοποίηση της υπουργικής απόφασης που αφορά τη δραστηριότητα των managers.

ΒΟι Μάβερικς προκρίθηκαν στον τελικό των πλέι οφ της Δύσης, αφού στο έβδομο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς νίκησαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς (119-111, παράταση) και θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Φίνιξ Σανς, οι οποίοι νίκησαν τους Λος Αντζελες Κλίπερς με 127-107, επίσης στην 7η αναμέτρηση. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι… υπέγραψε τη νίκη-πρόκριση του Ντάλας. Ο Τζινόμπιλι στα 32΄΄ πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, με εύστοχο τρίποντο, έδωσε το προβάδισμα στους Σπερς με 104-101. Ο Νοβίτσκι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με ένα «γκολ-φάουλ» έστειλε το ματς στην παράταση. Η φιλοξενούμενη ομάδα έφτασε δίκαια στη νίκη. Ο Γερμανός φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι με 37 πόντους. Στον άλλο ημιτελικό της Δύσης, αν και ο Ελτον Μπραντ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να στείλει τους Κλίπερς στον τελικό, τελικά δεν τα κατάφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή