Απειλητικό μήνυμα από τους Αυστραλούς

Απειλητικό μήνυμα από τους Αυστραλούς

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν οι Ελληνες νομίζουν ότι θα περάσουν μια εύκολη βραδιά, θα υποστούν σοκ. Είναι Πρωταθλητές Ευρώπης και θα είναι το πιο σκληρό τεστ για μας πριν πάμε στη Γερμανία. Εμείς θα τα δώσουμε όλα και νομίζω θα επικρατήσουμε» ήταν το… απειλητικό μήνυμα που έστειλε στους Ελληνες διεθνείς ο Μπρετ Εμερτον, λίγες ώρες πριν από το αυριανό φιλικό της εθνικής μας με την Αυστραλία. Ο ποδοσφαιριστής της Μπλάκμπερν έκανε ειδική αναφορά στους Γιαννακόπουλο και Σαμαρά, τους οποίους έχει αντιμετωπίσει στην Πρέμιερ Λιγκ: «Δεν τους ξέρω προσωπικά, αλλά τους ξέρω καλά ως παίκτες. Είναι πολύ καλοί και οι πλέον επικίνδυνοι από την ελληνική ομάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Γκους Χίντινκ. «Οι Ελληνες αγωνίζονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να τους κριτικάρω. Εχουν επιλέξει ένα αμυντικό στυλ και δεν παραπονιέμαι. Θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό. Θα πρέπει να ανησυχούμε για το δικό μας παιχνίδι και να τους σεβαστούμε. Η στρατηγική τους δούλεψε θαυμάσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εχουν τη δική τους φιλοσοφία και έχουμε τη δική μας» τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός της εθνικής Αυστραλίας.

Η εθνική μας θα παίξει… εντός έδρας και αυτό το έχουν αποδεχθεί οι Αυστραλοί. Τα περισσότερα από τα 100 χιλ. εισιτήρια έχουν καταλήξει σε χέρια ομογενών, οι οποίοι έχουν διαλέξει ποια ομάδα θα υποστηρίξουν, σύμφωνα με τις… συμβουλές του Οτο Ρεχάγκελ: «Στο παιχνίδι αυτό, ας είναι μαζί μας. Μετά, ας υποστηρίξουν με όλη τους την καρδιά την Αυστραλία στην προσπάθεια που θα κάνει για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Οι τοπικές εφημερίδες αφιερώνουν πολύ χώρο στις ιδιαιτερότητες που θα έχει αυτό το παιχνίδι λόγω του συναισθηματικού μπερδέματος των Ελλήνων μεταναστών, κάποιοι από τους οποίους δηλώνουν ότι θα πάνε στο γήπεδο βαμμένοι με τα χρώματα και των δύο ομάδων!

Οι εφημερίδες πρόβαλαν, επίσης, τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των ομογενών σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις των παικτών, ενώ τονίζουν ότι σχεδόν 3.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν υπό βροχή (είναι χειμώνας στην Αυστραλία) την προπόνηση της Δευτέρας. Ηταν η μόνη φορά που επέτρεψε ο Ρεχάγκελ να ανοίξουν οι πόρτες στον κόσμο. Η χθεσινή προπόνηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Η πίεση για δημόσιες εμφανίσεις των παικτών είναι μεγάλη αλλά ο Ρεχάγκελ δεν το συζητεί. Επέτρεψε μόνο στους Χαριστέα και Κυργιάκο να τον συνοδεύσουν για λίγη ώρα σε μια εκδήλωση που έγινε σε αίθουσα του Μπομπ Τζέιν, όπου οι δύο παίκτες μίλησαν με τον κόσμο και υπέγραψαν αυτόγραφα. Η ομοσπονδία της Αυστραλίας έχει δώσει ελληνικό χρώμα στο τελετουργικό του αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή