ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πανάκριβοι οι μεγάλοι στόχοι του Ολυμπιακού

Η λίστα των υποψηφίων για να καλύψουν τη θέση του κεντρικού αμυντικού στον Ολυμπιακό, μοιάζει ατελείωτη. Ο Τροντ Σόλιντ έχει ζητήσει από τη διοίκηση να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα όσο γίνεται γρηγορότερα, ακόμη και πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο αρχίζει στις 9 Ιουνίου, όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν δείχνουν να βιάζονται.

Το όνομα του Ζε Ρομπέρτο βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο ύστερα μάλιστα από τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος σε περιοδικό της Γερμανίας σχετικά με ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, όμως από τη στιγμή που στην υπόθεση εμπλέκονται και ομάδες από την Ιταλία αυτόματα ο πήχυς ανεβαίνει. Τη δεδομένη στιγμή, πιο προσιτή φαντάζει η απόκτηση του Ρόκε Ζούνιορ από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, από τη στιγμή μάλιστα που οι Γερμανοί του έχουν βάλει πωλητήριο, όμως στο λιμάνι διστάζουν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα κυρίως λόγω των τραυματισμών που ταλαιπώρησαν τον Βραζιλιάνο την περυσινή χρονιά.

Η περίπτωση του Σεμπαστιάν Σκιλασί δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να προχωρήσει γιατί αφενός η Μονακό παρουσιάζει αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις και αφετέρου το βιογραφικό του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να εντυπωσιάσει και να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στην απόκτησή του. Μεταξύ των παικτών που έχουν προταθεί και βρίσκονται στη λίστα του Σόλιντ είναι ο Ουιφαλούσι, ο οποίος αγωνίζεται στη Φιορεντίνα, μία εκ των ομάδων που φέρονται αναμεμειγμένες στο συγκεκριμένο σκάνδαλο. Αν η ομάδα της Φλωρεντίας βρεθεί ένοχη και τιμωρηθεί με υποβιβασμό τότε πολλοί ποδοσφαιριστές της θα μείνουν ελεύθεροι και μεταξύ αυτών θα είναι σίγουρα και ο Τσέχος ο οποίος έχει αρκετά υψηλό κασέ. Είναι απόλυτα λογικό οι «ερυθρόλευκοι» να περιμένουν τις εξελίξεις προκειμένου να αποκτήσουν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ικανοποιώντας μόνο τις δικές του οικονομικές απαιτήσεις και όχι της ομάδας του.

Στον Πειραιά, όμως, δεν κινούνται μόνο για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αλλά και ενός παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση του δεξιού χαφ. Η Βαλένθια έκανε γνωστό ότι δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού τον Αϊμάρ και οι πρωταθλητές πρέπει να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους μιας και δεν πρόκειται να βγάλουν από το ταμείο τους δέκα εκατομμύρια ευρώ.