Πισω απο τις Καμερες

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «τυφλό» στοίχημα

Ο Ρόι Χόγκτσον, από τους πλέον γνωστούς Αγγλους προπονητές της περασμένης δεκαετίας, νυν τεχνικός της εθνικής Φινλανδίας και στενός φίλος του Κολμ Τόουλ με τον οποίο έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες, είναι έτοιμος να τζογάρει: «Του χρόνου με τον Μπάκε και τον Τόουλ στον πάγκο, θα έβαζα ένα στοίχημα ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα». Αυτά, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα καλά νέα για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αν θυμηθούμε ότι και ο Γκονζάλες έβαλε στοίχημα στα μέσα της σεζόν και δεν το κέρδισε. Τουλάχιστον, όμως, ο Χόγκτσον δεν θα ποντάρει από το -9 όπως πόνταρε ο Εκι, αλλά στον αντίποδα, βάζει στοίχημα «τυφλό», χωρίς να έχει ιδέα τι εστί Παναθηναϊκός, ελληνικό πρωτάθλημα και όλα τα σχετικά.

Μεταγραφικά χτυπήματα

Ολα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός θα «κτυπήσει» μεταγραφικά εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Ενας ένας, το «βαρύ πυροβολικό» στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, πάει σε άλλες πολιτείες. Ο Βιλτόρ έμεινε στη Λιόν, ο Λόβεκραντς φλέρταρε με τη Μίντλεσμπρο αλλά μάλλον τραβάει για Σάλκε, ο Γκρόνκιερ είναι δύσκολη περίπτωση, σχεδόν προβληματική. Ο Παναθηναϊκός δεν τροφοδοτεί αυτά τα σενάρια, ούτε και τα φρενάρει όμως, όπως θα έκανε αν δεν είχε σκοπό να ξοδέψει χρήμα και θα ερχόταν σε δύσκολη θέση έτσι και αντί για «όνομα» ερχόταν ο… Φουφουτιέβιτς. Η τακτική του δείχνει ότι θα πάρει δύο καλούς (και ακριβούς) παίκτες για τα άκρα της επίθεσης, αλλά μάλλον δεν θα είναι απ’ αυτούς που «παίζουν» στα ρεπορτάζ των εφημερίδων. Μάλλον θα είναι έκπληξη, αλλά τι σόι έκπληξη; Καλή ή κακή; Αυτό θα φανεί μόνο μέσα στο γήπεδο.

Εκπλήξεις

Από τις περυσινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού δεν διέρρευσε καμία χωρίς να έχουν πέσει πρώτα οι υπογραφές. Οι Μάντζιος, Τζιόλης είχαν συμφωνήσει σε όλα (όπως και ο Πανιώνιος) όταν βγήκε στη δημοσιότητα το όνομά τους, ο Μπίσκαν, ο Σέριτς και ο Τόργκελε ήταν… άγραφοι πριν ανακοινωθούν, ενώ «παιχνίδι» έγινε μόνο με τον Κονσεϊσάο κι αυτό χωρίς τη θέληση του Παναθηναϊκού. Εδωσε το όνομα στη δημοσιότητα μόνο όταν θεώρησε δεδομένη τη συμφωνία, άσχετα αν μετά σκάλωσε η δουλειά και η υπόθεση έγινε σίριαλ. Αν είχαν πάει τα πράγματα φυσιολογικά, θα έμενε «άγραφος» και ο Βραζιλιάνος.

Συνηθισμένα πράγματα

Η δίψα των απανταχού Ελλήνων να παρακολουθήσουν από κοντά την εθνική ομάδα, όπου και αν αγωνίζεται, είναι γνωστή και δεδομένη. Αυτή η έκρηξη αγάπης, δεν θα μπορούσε να λείψει και από την Αυστραλία. Οι προπονήσεις των διεθνών στη Μελβούρνη θυμίζουν… λαϊκό προσκύνημα, ενώ το αδιαχώρητο θα γίνει την ημέρα του αγώνα. Ακόμη και ο Μαρκ Βίντουκα δεν έκρυψε την έκπληξή του λέγοντας: «Είναι απίστευτο το γεγονός που θα παίξουμε μπροστά σε 100.000 κόσμο». Ωστόσο, οι εκδηλώσεις λατρείας δεν ήταν απόλυτα ειρηνικές. Είχαν ολίγον… καπνογόνα, εθνικιστικά και υβριστικά συνθήματα, σπάσιμο καθισμάτων. Συνηθισμένα πράγματα…

Ομαλές αλλαγές

«Μην ακούς τι λένε. Εγώ θέλω να ξεκουραστώ και να ασχοληθώ με την οικογένειά μου. Ελα, να πιούμε καφέ και να τα πούμε» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος, στον ομόλογό του στον ερασιτεχνικό σύλλογο. Το ραντεβού «κλείστηκε» για αύριο και αν είναι αληθινές οι διαθέσεις του Μπέου, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει με κάθε ομαλότητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ποδοσφαιρικής ομάδας των «κυανέρυθρων».

Εβριζε χωρίς να ξέρει

Αξίζει να το δημοσιεύσουμε έστω και με μικρή καθυστέρηση. Οπαδός του Ολυμπιακού, στον τελευταίο αγώνα της σειράς των τελικών του πόλο με τον Εθνικό, έβριζε τον διαιτητή, Νίκο Σταυρόπουλο. Ξαφνικά γυρίζει σε άλλο οπαδό και τον ρωτάει: «Ποιος από τους δύο είναι ο Σταυρόπουλος;»…

Χτυπάνε το σαμάρι…

Προχθές τα γράψαμε για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που θέλουν να μετατρέπουν κάθε αγώνα της ομάδας μπάσκετ σε «συλλαλητήριο» διαμαρτυρίας για την ποδοσφαιρική ομάδα. Χθες, ήρθε η κλήση απολογίας από τον αθλητικό δικαστή για την ΚΑΕ και έπονται οι τελικοί των πλέι οφ. Δεν θα είναι μέγας «κρετινισμός» αν τιμωρηθεί η έδρα του ΟΑΚΑ;

«Πράσινες»… μελωδίες

Συνθήματα κατά του Τζίγκερ ακούστηκαν κατά τη διεξαγωγή του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή. Οι «πράσινοι» οπαδοί απογοητευμένοι από την πορεία της ομάδας τους στο ποδόσφαιρο στηρίζουν το βόλεϊ και δεν διστάζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Ετσι, εκτός από το… συνηθισμένο «Παύλε Θεέ πάρε της ΠΑΕ» συνδύασαν γνωστό τραγουδάκι τους με το όνομα του μεγαλομετόχου και το τραγουδούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Συγκλονιστικός άνθρωπος

Ο,τι και να γράψεις για τον Καζίμιες Γκόρσκι ή Γκούρσκι, όπως τον λένε οι Πολωνοί, είναι λίγο. Αλλωστε η θητεία του στη χώρα μας ως προπονητή των Παναθηναϊκού, Καστοριάς, Ολυμπιακού, Εθνικού, δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς Ελληνες ποδοσφαιριστές και όχι μόνο ν’ ακτινογραφήσουν τον επονομαζόμενο «Πάπα» του πολωνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, οι πιο συγκινητικές ιστορίες ακούστηκαν από τα χείλη των συμπατριωτών του. Και όπως όλοι έλεγαν ήταν συγκλονιστικός άνθρωπος. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Ο Γκόρσκι μπορεί να πέθανε 85 χρόνων, αλλά στη συνείδηση των ανθρώπων που τον γνώρισαν έφυγε νωρίς….

Πόσο κοστίζει η ψήφος στην ομοσπονδία πάλης;

Πόσο πάει η ψήφος στην πάλη; Περί τα 2.500 – 3.000 ευρώ. Αυτό συμπεραίνουμε από όσα μαθαίνουμε. Η μία παράταξη αγόρασε ψήφο με 3.000. Η άλλη πρότεινε σε εκπρόσωπο σωματείου 2.500 για να «αλλαξοπιστήσει». Οπότε, αποκτά ιδιαίτερη αξία η προεκλογική επισήμανση του παλαιού δευτεραθλητή κόσμου, Ηρακλή Δεσκουλίδη (φωτογραφία), που ήταν υποψήφιος με την παράταξη η οποία έχασε: «Αφού η ομοσπονδία είναι ένα χρεωμένο «μαγαζί», γιατί τόσοι πολλοί ενδιαφέρονται να εκλεγούν;» Μετά τα όσα συνέβησαν δε, αναρωτιόμαστε, γιατί προσφέρονταν τόσα χρήματα; Ποιος (ή ποιοι) τα έδινε (έδιναν); Και πώς θα τα πάρει (πάρουν) πίσω; Γιατί δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση να τα έδωσε (έδωσαν) «για την ψυχή» κάποιου αγαπημένου του(ς) προσώπου ή μόνο για να ικανοποιήσει(ουν) τον εγωισμό του(ς) με τη νίκη της παράταξή του(ς)…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή