ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αψογη εμφάνιση, τέλεια δουλειά

«Διπλωμάτες» χρειάζεται η Ελλάς για να παίρνει στα διεθνή πρωταθλήματα συγχρονισμένης κολύμβησης αυτά που της αξίζουν. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια και ισάριθμες 4ες θέσεις, αλλά όλοι πιστεύουν πως έπρεπε να έχει πάρει κάτι καλύτερο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκάμπορ Σάουντερ, δήλωσε σχετικά: «Σε όλα τα προγράμματα οι αθλήτριες είχαν άψογη εμφάνιση. Δυστυχώς όμως αυτό δεν φτάνει. Θα πρέπει να δυναμώσουμε στη διπλωματία. Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σ’ αυτό». Η Δέσποινα Σολωμού, που πήρε χάλκινο μετάλλιο στο ντουέτο, τόνισε: «Σίγουρα έγιναν κάποιες αδικίες από τους κριτές εις βάρος μας. Το μήνυμα που προκύπτει από την παρουσία μας είναι ότι θα πρέπει να μας φοβούνται».

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Τουρνουά στην Κίνα

Στη Σαγκάη (Κίνα), βρίσκονται οι εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ γυναικών προκειμένου να πάρουν μέρος στο δεύτερο τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι Β. Καραντάσιου / Β. Αρβανίτη και Θ. Κουτρουμανίδου / Μ. Τσιαρτσιάνη θα αρχίσουν τις προσπάθειές τους αύριο. Στο Μπρνο της Τσεχίας, σε αγώνες Τσάλεντζερ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, θα παίξουν οι Νεράντζης / Ταμπουρατζής, Μούρτζιος / Κνάπεκ και Μιχαλόπουλος / Ξενάκης. Στο μεταξύ, μία από τις καλύτερες γυναικείες ομάδες, το βραζιλιάνικο δίδυμο των Σάντρα Πίρες και Βίρνα, απέσυρε τη συμμετοχή της από το τουρνουά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Ελπίδες για μετάλλια

Με στόχο τη συγκομιδή μεταλλίων θα μεταβούν στη Χαντζού της Κίνας τρεις αθλητές και δύο αθλήτριες προκειμένου να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων – νεανίδων (28/5 – 3/6). Θα αγωνιστούν οι Βλ. Λαζαρίδης (77 κ.), Ν. Κουρτίδης (94), Δ. Παπαγερίδης (+105), Μ. Πιπιλιαρίδου (48) και Β. Μαυρίδου (+75).

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πρόκριση στην Ευρώπη

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η ελληνική πυγμαχία στο πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Θεόδωρος Παπαζώβ (57 κ.) επικράτησε του Ρουμάνου, Γκ. Ιονούτ, με μεγάλη διαφορά στα σημεία στον Γ΄ γύρο. Σήμερα, ο Αρτούρ Κοτογιάν (51 κ.) θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο Αντεμίρ Γκουβέν και ο Τάσος Μπερδέσης (75 κ.) τον Ιταλό Ιβάνο ντελ Μόντε.

ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

Μία νίκη, μία ήττα

Στον β΄ προκριματικό γύρο του Ρολάν Γκαρός προκρίθηκε ο Βασίλης Μαζαράκης, καθώς νίκησε τον Ραμόν Ντελγκάδο με 6-1, 6-3 στον α΄ γύρο και θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό, Αργκουέλο. Αντίθετα, ο Κώστας Οικονομίδης ηττήθηκε με 3-6, 2-6 από τον Ολλανδό Μελ φαν Γκεμέρντεν.

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ

Μίχας υπέρ «Σπιτιού»

Στήριξη στον… συνάδελφό του της Αθήνας, Γιάννη Σγουρό, προσφέρει ο Γιάννης Μίχας. Ο νομάρχης Πειραιά εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην παραχώρηση του «Σπιτιού της Αρσης Βαρών» της Νίκαιας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. «Η Νομαρχία Πειραιά θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια έξωσης του αθλητισμού, της νεολαίας, του πολιτισμού από το Ολυμπιακό Γυμναστήριο για την εγκατάσταση στον χώρο υπηρεσιών του Πανεπιστημίου», τονίζεται στην ανακοίνωση της Νομαρχίας.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Συλλήψεις στην Ισπανία

Συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία ο Μανόλο Σάιθ, μάνατζερ της επαγγελματικής ομάδας ποδηλασίας «Λίμπερτι», σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Καδένα Σερ». Μαζί του συνελήφθη και ο γιατρός της ομάδας, Εουφεμιάνο Φουέντες, για ανάμειξή τους σε υπόθεση ντόπινγκ, ανέφερε ο ραδιοσταθμός. Ο πρώην κορυφαίος ποδηλάτης της ομάδας, Ρομπέρτο Ερας, τιμωρήθηκε τον Φεβρουάριο με αποκλεισμό δύο χρόνων για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή