«Αστέρια» σε δύο διεθνή μίτινγκ στίβου

«Αστέρια» σε δύο διεθνή μίτινγκ στίβου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίοι αθλητές και σπουδαίες αθλήτριες θα μετάσχουν στα δύο προσεχή διεθνή μίτινγκ, το Γκαλά Γυναικών της Φιλοθέης (31 Μαΐου) και στα «Παπαφλέσσεια 2006» (Καλαμάτα 3 Ιουνίου).

Στην Καλαμάτα θα πηδήσει στο άλμα επί κοντώ ο Αμερικανός, Μπραντ Γουόκερ, παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού τον Μάρτιο στη Μόσχα, που έχει ατομικό ρεκόρ 5,96 μ. από πέρυσι. Ανάμεσα στους αντιπάλους του θα είναι ο Ουκρανός, Βλάντισλαβ Ρεβένκο (ρεκόρ 5,80 μ.) και ο Βούλγαρος Ιλιαν Εφρέμοφ (5,70 περυσινή επίδοση). Συμμετοχή έχουν δηλώσει ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (5,75 μ.) Κώστας Φιλιππίδης και οι Μάριος Ευαγγέλου, Σταύρος Κουρουπάκης, Μιχάλης Παστός και Νίκος Συντιχάκης.

Σπουδαίες αθλήτριες θα αγωνισθούν στο άλμα εις μήκος στη Φιλοθέη. Οι κορυφαίες είναι οι Ναϊντέ Γκόμεζ από την Πορτογαλία (ατομικό ρεκόρ 6,72 μ.), 3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, η Ρωσίδα Οξάνα Ουντμούρτοβα (7η στη Μόσχα), η οποία στις 12 του μηνός, στο μίτινγκ της Ντόχα (Κατάρ) σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 7,02 μ., η Λιθουανή Ινέτα Ραντεβίτσα (ρεκόρ 6,80 μ.) 5η στο παγκόσμιο της Μόσχας και 4η το 2005 στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Μαδρίτης και η Λευκορωσίδα, Βερόνικα Σούτκοβα (ρεκόρ 6,64) η οποία ήταν 3η το 2004 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων.

«Εφυγε» ο Ι. Ζώρζος

«Εφυγε» χθες από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, ο βετεράνος αθλητής των μεγάλων αποστάσεων, Γιάννης Ζώρζος, πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, πρόεδρος μέχρι πέρυσι της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Αθήνας και ώς χθες πρόεδρος του σωματείου ΓΑΣ Ιλισσός. Ηταν συνιδρυτής του Αθλητικού Κέντρου Ζωγράφου. Υπήρξε διαχρονικός αθλητής, αφού ποτέ δεν εγκατέλειψε τη μεγάλη του αγάπη, τον αθλητισμό. Και μέσα σε στάδιο άρχισε το «μεγάλο ταξίδι». Ο Γιάννης Ζώρζος νοσηλευόταν εδώ και μέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας έπειτα από καρδιακή προσβολή, την οποία υπέστη στον χώρο που αγάπησε και αγωνίστηκε για την ανακαίνισή του, στο Δημοτικό Στάδιο Ζωγράφου. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Ζωγράφου, αντιδήμαρχος επί θεμάτων αθλητισμού και πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του δήμου. Ο γιος του, Γιώργος υπήρξε από τους καλούς Ελληνες δρομείς αντοχής. Η νεκρώσιμη ακολουθία, θα ψαλεί σήμερα (18.30) στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή