«Καθαρά χέρια» και στην μπάλα

«Καθαρά χέρια» και στην μπάλα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η δικαστική έρευνα «καθαρά χέρια» συντάραξε την Ιταλία, αλλάζοντας ουσιαστικά τον πολιτικό χάρτη της χώρας, διαλύοντας τα τότε ισχυρά κόμματα και ανοίγοντας την πόρτα για να εμφανιστούν μοντέρνα σχήματα σαν αυτό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ανάμεσα στους δικαστές που διεξήγαγαν την έρευνα ήταν κι ο Φραντσέσκο Σαβέριο Μπορέλι, πρώην γενικός εισαγγελέας στο Μιλάνο και συνταξιούχος πλέον από το 2002. Από χθες ο Μπορέλι είναι για λογαριασμό της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ο επικεφαλής στις έρευνες για το σκάνδαλο της διαφθοράς στο άθλημα. «Ενιωσα μεγάλη έκπληξη. Με ειδοποίησε ο Γκουίντο Ρόσι (ο ειδικός διαχειριστής που έχει τοποθετήσει η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία) τηλεφωνικά», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, η δίωξη οικονομικού εγκλήματος έκανε έφοδο στα γραφεία της ομάδας Τόρες της Σαρδηνίας και κατέσχεσε έγγραφα σχετικά με μεταγραφές παικτών από τη Γιουβέντους για να μελετήσει την οικονομική σχέση των δύο συλλόγων.

«Δύο άκυρα χρόνια»

Αρκετά… απολιτίκ αποδείχτηκε ο Αλεσάντρο Νέστα, που δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τον Φραντσέσκο Μπορέλι κι ότι απλώς ελπίζει να κάνει καλά τη δουλειά του, αλλά προκάλεσε αίσθηση το ότι υποστήριξε «για μένα είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτε στο ποδόσφαιρο τα τελευταία δύο χρόνια. Καλό θα ήταν να τα κυρώσουμε όλα. Αν ήμουν παίκτης της Γιουβέντους, δεν θα μπορούσα να πανηγυρίσω αυτούς τους τίτλους»!

Επιστρέφει ο Σίλβιο

Μέσα στο απόλυτο χάος, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στην προεδρία της Μίλαν από τη στιγμή που δεν ισχύει πλέον το ασυμβίβαστο με την πολιτική του ιδιότητα.

«Σε λίγες μέρες η Μίλαν θα έχει νέο πρόεδρο και αυτός θα είμαι εγώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή