«Μπέρδεμα» με τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα

«Μπέρδεμα» με τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασαφές παραμένει το τοπίο των ελληνικών ομάδων για το δεύτερο εγγυημένο συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών στην Ευρωλίγκα. Εκτός του Παναθηναϊκού που έχει εξασφαλίσει το πρώτο εγγυημένο συμβόλαιο συμμετοχής, η ULEB δεν «ανοίγει τα χαρτιά» της για τη δεύτερη ομάδα που θα έχει εγγυημένη συμμετοχή. Επικρατέστερος είναι ο Ολυμπιακός, εφόσον προκριθεί στον τελικό των πλέι οφ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την έδρα της ULEB, στη Βαρκελώνη, το δεύτερο τριετές συμβόλαιο έχει δοθεί στο Μαρούσι, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την απαραίτητη βαθμολογία, ακόμα και αν προκριθούν στους τελικούς των πλέι οφ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο μικρός τελικός δεν θα έχει καμία σημασία, αφού το Μαρούσι έχει εξασφαλίσει συμμετοχή και ο Ολυμπιακός, εφόσον προκριθεί στον τελικό, θα έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, μόνο για την επόμενη περίοδο.

ΒΣτην… αντεπίθεση πέρασε η ΕΟΚ για την κίνηση της χειραγωγημένης από την ΕΟΕ Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητας να καλέσει σε απολογία τρεις διαιτητές επειδή επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον προπονητή του Πανελληνίου, Αργύρη Πεδουλάκη. Η διοίκηση της ομοσπονδίας μπάσκετ είναι ενοχλημένη από την πρωτοφανή κίνηση της ΕΦΠ να καλέσει τους διαιτητές για να δώσουν «εξηγήσεις» και θεωρεί ότι καταστρατηγούνται τα θεσμοθετημένα όργανα που είναι αρμόδια για τον πειθαρχικό έλεγχο των διαιτητών, όπως συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα. Στην επιστολή της ΕΟΚ υπενθυμίζεται ότι «σύμφωνα με το νόμιμο πλαίσιο ο πειθαρχικός έλεγχος των διαιτητών ανήκει σε πρώτο βαθμό στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και σε δεύτερο στο ΑΣΕΑΔ. Τη νόμιμη αυτή διαδικασία κανένα άλλο όργανο δεν επιτρέπεται να καταστρατηγήσει, επιλαμβανόμενο των σχετικών υποθέσεων πριν επιληφθούν και αποφανθούν θετικά ή αρνητικά τα νόμιμα αυτά δικαιοδοτικά όργανα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή