Γιουβέντους: άλλοθί μας η ευρωπαϊκή πορεία

Γιουβέντους: άλλοθί μας η ευρωπαϊκή πορεία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… απάντηση δηλώσεων παικτών από άλλες ομάδες (κυρίως του Μαλντίνι και του Νέστα της Μίλαν), ο αντιπρόεδρος της Γιουβέντους και της FIAT (και ουσιαστικά συνδετικός κρίκος με την οικογένεια Ανιέλι), Τζον Ελκαν τόνισε ότι «οι τελευταίοι δύο τίτλοι της ομάδας δεν έχουν καμία διαφορά με τους υπόλοιπους 27 κι αυτό το αποδεικνύουν οι εμφανίσεις της ομάδας στον ευρωπαϊκό χώρο».

Τέλος, ο πρόεδρος Γκράντε Στίβενς έδειξε να έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές που διεξάγουν την έρευνα για το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο, έπειτα από τον διορισμό του Φραντσέσκο Μπορέλι στην κορυφή της ομάδας που επιχειρεί την κάθαρση: «Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει σωστή δουλειά. Πιστεύω όμως ότι για να αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη θα χρειαστεί αρκετός καιρός. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε σημαντικά αποτελέσματα παρά μόνο έπειτα από έξι μήνες».

Σχετικά με τις έρευνες για οικονομικές ατασθαλίες στις μεταγραφές της Γιουβέντους, οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε έγγραφα σχετικά με τις μετακινήσεις 41 παικτών για την περίοδο 2000-2005, μεταξύ των οποίων είναι και οι Ζιτνάν, Φαν ντερ Σαρ, Μίκολι και Κοβάσεβιτς. Επιπροσθέτως, πάνω από 70 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες του ιταλικού ποδοσφαίρου έχουν ειδοποιηθεί να γνωστοποιήσουν οικονομικά στοιχεία από μεταγραφικές συμφωνίες τους με τους «μπιανκονέρι».

Ξένοι διαιτητές;

Η ιταλική ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει τη θέση του προέδρου του συνδέσμου των Ιταλών διαιτητών στον Πιερλουίτζι Κολίνα, που αποτελεί πρόσωπο εμπιστοσύνης και κοινής αποδοχής, ενώ παράλληλα μελετάει τη λύση του ορισμού ξένων διαιτητών με αφορμή το σκάνδαλο των στημένων αναμετρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη σεζόν 1955-56 κλήθηκαν Αυστριακοί διαιτητές στη Serie A.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή