Διαμάχη ΣΕΓΑΣ – ΕΟΕ για Ολυμπιακή προετοιμασία

Διαμάχη ΣΕΓΑΣ – ΕΟΕ για Ολυμπιακή προετοιμασία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζωπυρώνεται η διαμάχη ΣΕΓΑΣ και Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Αφορμή είναι η ολυμπιακή προετοιμασία. Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, εξέφρασε «τις ανησυχίες του για την απουσία οποιασδήποτε πληροφόρησης από την ΕΟΕ σχετικά με την ολυμπιακή προετοιμασία. Δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο ΣΕΓΑΣ αναμένει άμεσες ενέργειες από την ΕΟΕ, ώστε οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες να μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του 2008, προκειμένου να εκπροσωπήσουν επάξια τα εθνικά μας χρώματα, σε συνέχεια της επιτυχημένης εμφάνισής τους στην Αθήνα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, που είναι μέλος της ΕΟΕ, μας είπε, ότι όταν θέτει το ζήτημα στην ολομέλεια της επιτροπής, το προεδρείο λέει όλο «ναι, ναι», τελικά, όμως, δεν ασχολείται με αυτό, αλλά με μη ουσιαστικά θέματα, όπως το αν θα γίνει στην αρχαία Ολυμπία το διεθνές μίτινγκ στίβου. «Αποτέλεσμα δεν βλέπουμε, γι’ αυτό δημοσιοποιούμε την αγωνία μας», πρόσθεσε.

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ εκφράζει, επίσης, τη συμπαράστασή του στο αίτημα της ΕΟΑΒ να της παραχωρηθεί το «Σπίτι της Αρσης Βαρών» στη Νίκαια, που κατασκευάστηκε ακριβώς για να στεγάσει το άθλημα. «Πεποίθηση του ΣΕΓΑΣ είναι ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, πρέπει να αξιοποιηθούν κατά προτεραιότητα από τις αθλητικές ομοσπονδίες, για το καλό της ελληνικής νεολαίας και του ελληνικού αθλητισμού», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή