Δίψα για νίκη στην Εθνική

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δοκιμές δοκιμές, αλλά η νίκη νίκη για τον Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος εμφανίστηκε διψασμένος για τη νίκη στο σημερινό (12.30 το μεσημέρι, ΝΕΤ) φιλικό παιχνίδι με την Αυστραλία στη Μελβούρνη, όχι μόνο για να τονωθεί το ηθικό και το γόητρο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, αλλά και για να ανταποδώσουν όλη την αγάπη που τους πρόσφεραν οι ομογενείς. «Είναι καλό που το γήπεδο θα έχει πολλούς Ελληνες. Θα είναι σαν να παίζουμε εντός έδρας. Εμαθα ότι εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια του αγώνα και αυτό είναι κάτι που γίνεται μόνο αν έχεις αντίπαλο την Βραζιλία. Το πάθος των ομογενών είναι μια μοναδική αίσθηση για μας. Επισημαίνω συνέχεια στους παίκτες μου την αγάπη που δείχνουν στην ομάδα οι ομογενείς και ασφαλώς πρέπει να τους ανταμείψουμε. Θέλουμε να αφήσουμε καλές εντυπώσεις στους Ελληνες φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο. Θα κάνω δοκιμές, αλλά ταυτόχρονα θέλω να νικήσει η Ελλάδα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Με πολλές αλλαγές

Ο Ρεχάγκελ τόνισε ότι θα κάνει αρκετές αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα και θεωρεί αυτό το παιχνίδι δυνατό τεστ, γιατί η Αυστραλία είναι στην κορύφωση της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, με δυνατούς παίκτες. Ο Χίντινκ είναι καλός προπονητής. Εχει κάνει αξιόλογη πορεία με την Αϊντχόφεν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Μουντιάλ με Ολλανδία και Κορέα. Τώρα κατάφερε να οδηγήσει την Αυστραλία στο Μουντιάλ της Γερμανίας», τόνισε ο Ρεχάγκελ, για να ανταποδώσει εν συνεχεία ο Ολλανδός προπονητής: «Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή αντίπαλος για μας. Είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης και διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Μπορεί να αποκλείστηκε από το Μουντιάλ, αλλά θέλει να αποδείξει την αξία της. Είναι σπάνιο σε ένα φιλικό παιχνίδι να υπάρχουν 100.000 φίλαθλοι στις κερκίδες. Αυτό μπορούν να το πετύχουν μόνον ομάδες όπως η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο δημοφιλές στην Αυστραλία και ο αγώνας με την Ελλάδα είναι μια καλή ευκαιρία. Δεν μπορώ να κριτικάρω το αγωνιστικό σύστημα που χρησιμοποίησε η Εθνική Ελλάδος στην Πορτογαλία, γιατί με αυτό κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004 και συνεπώς σέβομαι την τακτική της».

– Δεν θέλουν οι διεθνείς μας ξεχωριστό πριμ για τα παιχνίδια των ομίλων, αλλά συνολικό πριμ και μόνο σε περίπτωση πρόκρισης στο Euro 2008. Η πρόταση που έκαναν στον κ. Γκαγκάτση είναι να μην πριμοδοτηθούν ξεχωριστά οι αγώνες και να μοιραστούν 3 εκατ. ευρώ μόνο αν περάσουν. Για το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το πριμ πρόκρισης ήταν δύο εκατ. ευρώ. Η ΕΠΟ επιφυλάχθηκε και θα απαντήσει αφού πρώτα εξετάσει τα πιθανά έσοδα απ’ όλες τις πηγές. «Οι διεθνείς ζήτησαν πριμ μόνο σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά του Euro 2008 και όχι για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Αυτό είναι πολύ καλό. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν πρέπει να ζητάει πριμ για να κερδίσει τη Βοσνία», τόνισε ο κ. Γκαγκάτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή