Εύσημα του καλύτερου παίκτη στην καλύτερη ομάδα

Εύσημα του καλύτερου παίκτη στην καλύτερη ομάδα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οτι ο καλύτερος νέος παίκτης του ευρωπαϊκού μπάσκετ για το 2005 είναι Ελληνας και δεν είναι… άλλος από τον Νίκο Ζήση, που παρέλαβε από τον γενικό γραμματέα της FIBA Europe, Ναρ Ζαβολίν, το βραβείο του, ήταν γνωστό. Αυτό που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό ήταν ότι ο διεθνής πλέι μέικερ της Μπενετόν Τρεβίζο συναρπάζει με την ωριμότητα της σκέψης του και τις ηγετικές ικανότητές του. Η πρώτη ευχαριστία του Νίκου Ζήση για το βραβείο που του απονεμήθηκε, σε ηλικία 22 ετών, δεν είχε άλλον παραλήπτη από την εθνική ομάδα, την οποία δεν «βγάζει» ποτέ από τη σκέψη του.

«Ευχαριστώ την Εθνική Ελλάδας· όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου, που με βοήθησαν να το πάρω. Οταν τραυματίστηκα στην Μπενετόν και δεν μπορούσα να παίξω, έβλεπα ξανά και ξανά τα παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ», είπε ο Ελληνας παίκτης στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Ανδρών, ως βασικός συντελεστής της επιτυχίας του Βελιγραδίου: «Το να παίζω για την εθνική ομάδα είναι κάτι το ξεχωριστό. Λατρεύω να παίζω για την Εθνική, εκπροσωπώντας τη χώρα μου. Είναι διαφορετικό όταν αγωνίζεται για τη σημαία σου. Είναι σίγουρο ότι στην Ιαπωνία όλες οι ομάδες θα εστιάσουν την προσοχή τους πάνω μας, λόγω του ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Παρότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουμε πολλά σε σχέση με το Βελιγράδι. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να παίξουμε ως ομάδα για να κερδίσουμε. Είμαστε νέοι και θα προστεθούν και κάποια άλλα νέα παιδιά που έχουν μεγάλο ταλέντο».

Η αυτοκριτική που κάνει ο Νίκος Ζήσης είναι σε καθημερινή βάση και ο ίδιος δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει:

«Είμαι μόλις 22 ετών και κατά τη γνώμη μου δεν έχω πετύχει ακόμη τίποτα. Υπάρχουν πολλά ακόμη που θέλω να κάνω. Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι καλύτερος από κάποιους συνυποψήφιους γι’ αυτό το βραβείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή