Παναθηναϊκός: η… κλήση του προωθείται

Παναθηναϊκός: η… κλήση του προωθείται

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανυπόμονοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να ανακοινωθεί η πρώτη μεταγραφή της περιόδου, βλέπουν να περνούν οι μέρες και η ανακοίνωση να μην έρχεται. Λογικό αυτό, αν ισχύει αυτό που βγαίνει από την πλευρά της διοίκησης, ότι δηλαδή θα γίνουν ποιοτικές κινήσεις, για παίκτες που θα μπουν αμέσως στην ενδεκάδα και θα κάνουν τη διαφορά. Οταν χτυπάς ψηλά, οι υποθέσεις δεν κλείνουν τόσο εύκολα. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά γενικότερου ενδιαφέροντος, με την έννοια ότι οι καλοί και ακριβοί παίκτες είναι στις λίστες πολλών ομάδων και οι διαπραγματεύσεις γίνονται πάντα με την «απειλή» τρίτων, που ανεβάζουν το κασέ και περιπλέκουν την κατάσταση.

Τέτοια περίπτωση ήταν αυτή του Πέτερ Λόβενκραντς, ο οποίος μιλούσε εδώ και καιρό ταυτόχρονα με τον Παναθηναϊκό, την Οσασούνα, τη Μίντλεσμπρο και τη Σάλκε, για να προτιμήσει τελικά την τελευταία, η οποία του πρόσφερε 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, τριετές συμβόλαιο και τη δυνατότητα να παίξει στο γερμανικό (και προβεβλημένο) πρωτάθλημα. «Εκτιμώ το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως ας είμαι ειλικρινής. Η Ελλάδα είναι σαν τη Σκωτία. Υπάρχουν μόνο δύο ομάδες: Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Επαιξα στη Ρέιντζερς και ξέρω ότι εκτός από τη Σέλτικ δεν υπήρχε τόσο μεγάλος ανταγωνισμός. Η Μπουντεσλίγκα σίγουρα είναι ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου. Αλλά ειλικρινά, το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού με τιμά. Είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα», τόνισε στο sportime.gr ο Δανός διεθνής, παραπέμποντας στον μάνατζέρ του για τα περί της πρότασης του Παναθηναϊκού.

«Ο Πέτερ ήθελε να παίξει στη Σάλκε. Είναι τόσο απλό. Με τον Παναθηναϊκό μιλούσαμε δέκα εβδομάδες, αλλά δεν πρόκειται να πω στις εφημερίδες τι συζητούσαμε. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι επίσημη προσφορά δεν ήρθε ποτέ. Δεν ήρθε κάποιο φαξ. Μόνο κάποιος τρίτος άνθρωπος που εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό μας είπε ορισμένα πράγματα», δήλωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Ιβάν Μπένες, λέγοντας ουσιαστικά ότι τελική πρόταση από τους «πράσινους» δεν έγινε, μιας και η διαπραγμάτευση σκάλωσε στην επιθυμία του Λόβενκραντς να παίξει στη Σάλκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις από το ένα εκατ. ευρώ και η Σάλκε από τις 900 χιλ. για να φτάσει η ελληνική ομάδα μέχρι το 1,3 εκατ. ευρώ ανεβαίνοντας σταδιακά, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές με τους Γερμανούς.

Το ποσό που φαίνεται αποφασισμένος να διαθέσει ο Παναθηναϊκός για τους δύο παίκτες που αναζητά για τα άκρα της επίθεσης είναι περίπου αυτό που πρόσφερε στον Λόβενκραντς, πάνω κάτω δηλαδή 1,3 με 1,4 εκατ. ευρώ ο καθένας. Αν μείνει ο Παπαδόπουλος (ποτέ δεν ξέρεις τι τροπή μπορεί να πάρει μια υπόθεση κι ας μοιάζει «τελειωμένη»), ο σχεδιασμός δεν θα αλλάξει, θα αλλάξει το κασέ. Θα αποκτηθεί παίκτης για το αριστερό άκρο της επίθεσης, δεν θα είναι όμως τόσο ακριβός όσο θα είναι αν ο Ελληνας διεθνής δεν μείνει στην ομάδα. Γίνονται προσπάθειες για επαναπροσέγγιση με πρωτοβουλία «τρίτων», όμως θα χρειαστεί να βάλουν και οι δύο πλευρές πολύ νερό στο κρασί τους για να ξανανοίξει ο… φάκελος.

– Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανώς τη Δευτέρα, αναμένεται στην Ελλάδα ο μάνατζερ του Σανμαρτεάν, Ακίμ Σλιμάνι, για να ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα παραμείνει ο Ρουμάνος στον Παναθηναϊκό ή όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή