Πισω απο τις Καμερες

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πριμ της Εθνικής

Το θέμα του πριμ των παικτών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου έχει δύο σκέλη. Οι διεθνείς, όπως είναι γνωστό, αξιώνουν τρία εκατομμύρια ευρώ για την περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2008 και όχι για τις νίκες ή τις ισοπαλίες στον όμιλο. Κάτι απολύτως λογικό, αφού δείχνουν μεγάλο πάθος και δίψα για πρόκριση, ύστερα από την αποτυχία στο παγκόσμιο κύπελλο. Αυτό είναι η μία προσέγγιση του θέματος. Η δεύτερη είναι πιο περίπλοκη. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές θέλουν να πάρουν ένα εκατομμύριο ευρώ περισσότερο, σε σχέση με το Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας. Ο όμιλος είναι βατός, αφού υπάρχει μια Τουρκία που θα παίξει τα παιχνίδια της σε ουδέτερο γήπεδο, μια σοβαρή, αλλά όχι ανίκητη, Νορβηγία και οι… μακρινές Ουγγαρία, Μολδαβία, Μάλτα. Και εδώ είναι που μπλέκεται το θέμα. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ βλέπουν ότι το πιθανότερο είναι να δώσουν τα χρήματα και μάλιστα σε μια περίοδο που τα ταμεία όλων των ομοσπονδιών έχουν έλλειμμα, ενώ το κράτος δίνει χρήματα επιλεκτικά.

Δεύτερο πρόστιμο

Δεν άφησε ο Παναθηναϊκός να «πέσει χάμω» η ενέργεια του Αντερσον να πάει να παίξει σε τουρνουά ποδοβόλεϊ χωρίς να ζητήσει την άδεια από τους γιατρούς της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος τιμωρήθηκε με 1.500 ευρώ πρόστιμο γιατί έθεσε σε κίνδυνο το πρόγραμμα αποθεραπείας του, μιας και τα παιχνίδια στην άμμο έχουν ιδιαιτερότητες, ειδικά για αθλητές όπως αυτός που προέρχονται από μακροχρόνιο τραυματισμό. Είναι το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται στον Αντερσον. Πριν από 3-4 μήνες, είχε τιμωρηθεί με χίλια ευρώ γιατί δεν εμφανίστηκε στην Παιανία για να κάνει το πρόγραμμα αποθεραπείας του.

Διάλεξε Τσίγκα

Ο Παναθηναϊκός διάλεξε τον Τσίγκα για να συμπληρώσει την πεντάδα των επιθετικών του. Η άλλη επιλογή, ο Κρητικός, μάλλον θα πάει να «ψηθεί» στην ΑΒ Κοπεγχάγης, με την οποία προπονήθηκε μερικές μέρες. Από το να πάει δανεικός σε κάποια ελληνική ομάδα Β΄ Εθνικής, ο Κρητικός προτιμά να παίξει στη Δανία και το πιθανότερο είναι να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΒ. Το ίδιο σκέφτεται να κάνει και ο Στάθης, σε αντίθεση με τον Πλιάγκα, που δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα να ξεσπιτωθεί για ομάδα Β΄ Εθνικής στη Δανία. Ο άλλος υποψήφιος, ο Γκάντσεφ, είναι 50-50.

«Ανθ’ υμών Γουλιμής»

Εντός διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας πάλης οι κυρίες Αν. Δραγανίδου, Ειρ. Λόντζου (έτσι την αναφέρει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, μας είπαν, όμως, ότι λέγεται Μπλόντζου), Γ. Χριστοφόρου, οι κ. Ι. Πανανάκης, Π. Γούναρης, Κ. Μπούσιος, Ι. Μπονόβας και άλλοι και εκτός -τουλάχιστον προς το παρόν, αφού μπορεί να εκλεγεί ένας, πιθανότατα ο Δεσκουλίδης- οι Ηρ. Δεσκουλίδης, Παν. Ποικιλίδης, Π. Γαλακτόπουλος (παρά τις ενστάσεις που έχουμε γι’ αυτόν, λόγω των πεπραγμένων του σε παλαιότερες θητείες του στο Δ.Σ. της ΕΟΦΠ), Ι. Λεόντιος, Χρ. Παγγέας. Χωρίς σχόλια. Μόνον αυτό: «Ανθ’ υμών Γουλιμής»…

Λογική απορία

Η απορία που μας εξέφρασε ο παλαιός δευτεραθλητής κόσμου στην πάλη Ηρακλής Δεσκουλίδης, που ήταν υποψήφιος με την παράταξη η οποία έχασε, είναι λογικότατη. Πώς στην απολογιστική γενική συνέλευση του Μαρτίου τα σωματεία καταψήφισαν τη διοίκηση με μεγάλη πλειοψηφία και τώρα εξέλεξαν τους ίδιους; Δεν είναι παράξενο; Προσθέτει, δε, ότι όσο για τις αρχαιρεσίες των ομοσπονδιών ισχύει αυτό το σύστημα ανάδειξης των μελών της διοίκησης, θα επιπλέουν στοιχεία, που έχουν ιδιοτέλεια. Πιστεύει, δε, ότι η λύση θα ήταν η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Δυνατό όνομα

Ενα και μόνο ένα «γερό» όνομα διεθνούς παίκτη μπορεί να «παίξει» δυνατά στη μεταγραφική περίοδο μπάσκετ του καλοκαιριού. Ο Νίκος Ζήσης, παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την Μπενετόν (2+1), έχει όρο εξαγοράς του συμβολαίου του από άλλη ομάδα. Το οικονομικό ύψος του συγκεκριμένου όρου; Εφτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ. Λογικά, θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι, κυρίως από την Ελλάδα.

Ας ξεκαθαρίσει η Uleb

Θα ήταν πολύ σώφρον από την Uleb εάν ξεκαθάριζε πριν από την ολοκλήρωση των ελληνικών πλέι οφ ποια ομάδα δικαιούται, βάσει της ειδικής βαθμολογίας, να πάρει το δεύτερο εγγυημένο συμβόλαιο τριετούς συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Γιατί, θα φαντάζει απίστευτο να μην μπορεί να «πιάσει» τα κριτήρια ο Ολυμπιακός, εφόσον προκριθεί στον τελικό των πλέι οφ, και εφόσον το καταφέρει, να εξασφαλίσει μόνο τη μονοετή παρουσία του στην Ευρωλίγκα. Αν έχει δοθεί το εγγυημένο συμβόλαιο στο Μαρούσι -αν και ο γενικός διευθυντής του υποστηρίζει ότι δεν το θέλει η ομάδα των βορείων προαστίων-, τότε γιατί «σκοτώνεται» ο Ολυμπιακός;

Λάθη που πληρώνονται

Οι εξελίξεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο με το σκάνδαλο «Μότζι» και σε συνδυασμό με την αύξηση των ομάδων του μπλοκ του G-14 σε G-18, απασχολεί και τη FIBA Europe, εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο πρόεδρος της UEFA, Μπο Γιόχανσον, με τον ομόλογό του, Γιώργο Βασιλακόπουλο, την ερχόμενη Τρίτη. Οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ έχουν χαράξει κοινή γραμμή σε θέματα που αφορούν άμεσα την Ευρωπαϊκή Ενωση και την πλήρη αναγνώριση των θεσμοθετημένων φορέων, με αποτέλεσμα τα λάθη που έγιναν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, την προηγούμενη πενταετία, να μην επαναληφθούν και στο ποδόσφαιρο.

Αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός… πληρώνει ο πεθερός

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά την πρώτη μπόρα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια επαναπροσέγγισης. Χωρίς να έχει γίνει κάτι συνταρακτικό ή κάποια από τις δύο πλευρές να δείχνει σαφή διάθεση υπαναχώρησης, αρχίζει (με πρωτοβουλία τρίτων) να καλλιεργείται ένα διαφορετικό, πιο ήπιο, κλίμα που με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να προκαλέσει νέα επαφή και πιθανώς συμφωνία. Η δήλωση του Παπαδόπουλου από την Αυστραλία ότι η λέξη «αδιαπραγμάτευτος» δεν είναι στο λεξιλόγιό του, ερμηνεύεται (απ’ όσους έχουν καλή διάθεση) ως μια πρώτη ένδειξη ότι με κατάλληλη προσέγγιση, το ξανασυζητάει. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός όλο αυτό το διάστημα δεν έβγαλε (παρά την ασφυκτική πίεση) τον παίκτη «στη σέντρα» και δεν έκοψε γέφυρες. Για να δούμε…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή