ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΝΟ ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ

Οι κορυφαίοι στο Ελληνικό

Οι κορυφαίοι αθλητές του κανό καγιάκ σλάλομ θα πάρουν μέρος στον πρώτο εφετινό αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Ελληνικό. Οκτώ κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων αλλά και αρκετοί από τους αθλητές που βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της διεθνούς κατάταξης θα κατέβουν τα ορμητικά νερά της τεχνητής πίστας του Ελληνικού, στην οποία θα γίνει για τρίτη φορά αυτός ο αγώνας. Είναι ο Γάλλος δις «χρυσός» Ολυμπιονίκης (2000, 2004), Τ. Εστανγκέ, οι Σλοβάκοι, Πάβολ και Πέτερ Χόσχορνερ, 1οι στις ίδιες διοργανώσεις των Ολυμπιακών, η νικήτρια του 2004, Ελ. Καλίσκα (Σλοβακία), ο συμπατριώτης της, Μ. Μάρτικαν (2ος και το 2000 και το 2004), ο «ασημένιος» του 2004, Βρετανός, Κ. Γουόλς και οι 3οι του 2004, Φ. Λεφέβρ (Γαλλία) και Στ. Πφάνμελερ (Γερμανία).

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Σκληρές περικοπές

Το πνεύμα… λιτότητας της κολυμβητικής ομοσπονδίας θα υπάρξει και στα οδοιπορικά των διεθνών παικτών του πόλο. Ο πρόεδρος Δημήτρης Διαθεσόπουλος πρότεινε οι αθλητές να πάρουν 300.000 ευρώ και πρόσθετα ποσά ανάλογα με την πορεία τους στις διοργανώσεις του καλοκαιριού. Οι πολίστες ζήτησαν κάτι περισσότερο από 400.000 ευρώ και επιφυλάχτηκαν για να απαντήσουν. Αν η εθνική περάσει στην 4άδα του παγκοσμίου κυπέλλου και, άρα, αυτόματα θα εξασφαλίσει πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης το 2007 ή εάν πάρουν μετάλλιο στην παγκόσμια λίγκα ή εάν μπουν στην 6άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα υπάρξουν ξεχωριστά πριμ.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

Με «αέρα» σε Κίνα, Τσεχία

Σε Κίνα και Τσεχία αγωνίζονται οι εθνικές ομάδες του μπιτς βόλεϊ. Με στόχο διακρίσεις ανάλογες με τις περσινές, αρχίζουν από σήμερα τις προσπάθειές τους στο τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί, στη Σανγκάη, οι Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη και Θάλεια Κουτρουμανίδου/Μαρία Τσιαρτσιάνη. Στο «Τσάλεντεζερ», που διεξάγεται στο Μπρνο της Τσεχίας, οι Νεράντζης/Ταμπουρατζής μετά την αποχώρηση γερμανικής ομάδας πέρασαν απευθείας στο κυρίως ταμπλό, εκεί όπου ήδη βρίσκονται οι Μιχαλόπουλος/Ξενάκης. Στους προκριματικούς θα παίξουν σήμερα οι Μούρτζιος/Κνάπεκ.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ελπίδες από Μπερδέση

Αποκλείστηκε από το πυγμαχικό πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο Αρτούρ Κοτογιάν. Ο πρωταθλητής μας των 51 κ. έχασε από τον Τούρκο, Αντεμίρ Γκουβέν. Σήμερα αγωνίζεται ο Τάσος Μπερδέσης (75 κ.).

ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ

Εφηβοι στην Πολωνία

Στο ισχυρό όπεν τουρνουά πιγκ πογκ νέων της Πολωνίας (31 Μαΐου – 4 Ιουνίου, στην πόλη Τσέτνιεβο) θα μετάσχουν αθλητές και αθλήτριές μας. Την ερχόμενη Τρίτη θα μεταβούν οι έφηβοι, Στ. Μανουσώφ, Αν. Σενσεβέν και Γ. Κανάσης και οι νεάνιδες Μ. Χριστοφοράκη και Αγγ. Παπαδάκη. Στη γερμανική ομάδα Μπαντ Χαμ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και την περίοδο 2006-2007 ο Κ. Κωστόπουλος.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλεονέκτημα έδρας για Χιτ

Οι Μαϊάμι Χιτ «χτύπησαν» στην έδρα του Ντιτρόιτ στον πρώτο τελικό της Ανατολής, νίκησαν τους Πίστονς με 91-86 και απέκτησαν το πλεονέκτημα της έδρας. Πρώτο «βιολί» των νικητών ήταν ο Ντένις Ουέιντ, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής. Οι Χιτ προηγήθηκαν με 11-0 και κατάφεραν σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να διατηρήσουν σημαντική διαφορά στο σκορ, ενώ στην επανάληψη άντεξαν την αντεπίθεση των περυσινών πρωταθλητών του ΝΒΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή