Διαφθορά χωρίς τέλος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαίνεται πως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο ο πρόεδρος και οι παίκτες της Μίλαν που βιάστηκαν να κάνουν πομπώδεις δηλώσεις σχετικά με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο ιταλικό ποδόσφαιρο. «Σ’ εμάς πρέπει να δοθούν οι τίτλοι των τελευταίων ετών», έλεγε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για «δύο άκυρα χρόνια», μίλαγε ο Αλεσάντρο Νέστα, αλλά από χθες μπλέκεται και η ομάδα του Μιλάνου για τα καλά στη δίνη της υπόθεσης.

Η Corriere della Sera δημοσίευσε τηλεφωνική συνομιλία του παράγοντα των «ροσονέρι» Λεονάρντο Μεάνι με υπεύθυνο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κατά την οποία παραπονείται για τον ορισμό ενός συγκεκριμένου βοηθού σε παιχνίδι της. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο αρχίζουν να επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του Λουτσιάνο Μότζι σχετικά με το εύρος της διαφθοράς.

«Θέλουμε κι εμείς να μας στέλνετε τον Κόνσολο. Οχι να τον βάζετε μονάχα στα παιχνίδια της Γιουβέντους, καταλάβατε;», φέρεται να απαιτεί ο Μεάνι από τον συνομιλητή του σε συνδιάλεξη της 19ης Απριλίου του 2005, έπειτα από ένα ματς της Μίλαν με τη Σιένα στο οποίο ηττήθηκε με 2-1 και της ακυρώθηκε ένα γκολ, με αποτέλεσμα να εξοργιστούν στο Μιλάνο με τον ορισμό του βοηθού Τζενάρο Ματσέι.

Τόσο ο Ματσέι, όσο και ο Αντρέα Κόνσολο είναι μεταξύ των βασικών υπόπτων της υπόθεσης, ανάμεσα δηλαδή στα 41 άτομα που ερευνώνται επίσημα από τις εισαγγελικές Αρχές.

Φιορεντίνα, Λάτσιο

Τις προάλλες, ο Μότζι, πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους αποκάλυπτε ότι ήταν καθημερινό φαινόμενο οι ενοχλήσεις σε παράγοντες της ομοσπονδίας από τους ομολόγους τους στους ιταλικούς συλλόγους που προσπαθούσαν όλοι να προστατέψουν τα συμφέροντα της ομάδας τους. Εκτός από τη Γιουβέντους και τη Μίλαν, οι Αρχές έχουν στην… πρώτη γραμμή ερευνών και τις Φιορεντίνα και Λάτσιο, χωρίς να αποκλείουν την ανάμιξη και άλλων ομάδων.

Πέρα όμως από το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο, αρχίζουν πλέον να διατυπώνονται ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των επικοινωνιών, αφού με χαρακτηριστική ευκολία βγαίνουν στη φόρα συνδιαλέξεις των οποίων το περιεχόμενο θεωρητικά προστατεύεται από τους νόμους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή