Ευρωπαϊκοί τζούντο και τάε κβον ντο με ελπίδες

Ευρωπαϊκοί τζούντο και τάε κβον ντο με ελπίδες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκές διακρίσεις θα διεκδικήσουν από σήμερα οι αθλητές μας του τζούντο και του ταε κβον ντό. Στο Τάμπερε της Φινλανδίας αρχίζει σήμερα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του τζούντο και στη Ρίγα της Λεττονίας η αντίστοιχη διοργάνωση του ταε κβον ντό.

Οι κορυφαίοι αθλητές μας του τζούντο βρίσκονται στη Φινλανδία και έχουν ως στόχο να συνεχίσουν τη συλλογή των μεταλλίων. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης (90 κ.) ξεχωρίζει στην αποστολή, την οποία συμπληρώνουν ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2004, Ρεβάζι Ζιντιρίδης (66 κ.), ο τριταθλητής Ευρώπης του 2005, Λαυρέντης Αλεξανίδης (60 κ.), και οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης (73 κ.), Λεβάν Χουμπουλούρι (81 κ.), Διονύσης Ηλιάδης (100 κ.) και Βασίλης Ηλιάδης (100 κ.). Σήμερα αγωνίζονται οι Αλεξανίδης, Ζιντιρίδης και Κυριακίδης. Στις γυναίκες δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή, αφού η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών.

Χωρίς τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Μιχάλη Μουρούτσο, την πρωταθλήτρια κόσμου, Αρετή Αθανασοπούλου αλλά με τους «ασημένιους» Ολυμπιονίκες του 2004, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Ελλη Μυστακίδου και τους Ηλία Μιχαηλίδη (54 κ.), Μ. Γουρουφίδη (58 κ.), Ν. Κακαρέλη (62 κ.), Γ. Ιωνά (67 κ.), Ν. Τζέλο (72 κ.), Κ. Γκόλτσιο (78 κ.), Χρ. Ζεϊμπέκη (84 κ.), Αλ. Νικολαϊδη (+84 κ.), Ιωάννα Κουτσού (47 κ.), Φ. Μπίρμπα (51 κ.), Αν. Φωτάκη (55 κ.), Μ. Μιχαηλίδου (59 κ.), Κ. Τσιόκα (63 κ.), Ελλη Μυστακίδου (67 κ.), Ν. Αθανασοπούλου (72 κ.), Κ. Κούβαρη (+72 κ.) θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στους αγώνες τάε κβον ντο, που αρχίζουν σήμερα στην Ρίγα της Λεττονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή