Η διαμάχη ΕΟΚ – ΕΦΙ στον Ορφανό

Η διαμάχη ΕΟΚ – ΕΦΙ στον Ορφανό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, θα απευθυνθεί η ΕΟΚ για τη διαμάχη που έχει αρχίσει με την επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας και τον πρόεδρό της κ. Χατζηαθανασίου, ύστερα από την κλήση απολογίας που έχει σταλεί σε τρεις διαιτητές, σχετικά με τη συμπεριφορά τους προς τον προπονητή του Πανελληνίου, Αργύρη Πεδουλάκη. Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ αποφάσισε να τραβήξει στα… άκρα την υπόθεση, καθώς σε απαντητική επιστολή της ΕΦΙ, ο πρόεδρός της προειδοποιεί τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Ανδρέα Μιαούλη και τον γενικό γραμματέα, Τάκη Τσαγκρώνη ότι θα καλέσει και τους ίδιους σε απολογία, εάν οι διαιτητές δεν παράσχουν «εξηγήσεις» για τη συμπεριφορά τους προς τον Ελληνα προπονητή. Η ΕΟΚ θα επισημαίνει σε επιστολή της προς τον κ. Ορφανό ότι η ΕΦΙ υπερβαίνει των αρμοδιοτήτων της, συγκριτικά με τα θεσμοθετημένα όργανα διαιτησίας, όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ενώ επιστρέφει την πρώτη επιστολή της στον κ. Χατζηαθανασίου, προκειμένου ο τελευταίος να κατανοήσει το νόημά της…

– Ο Παναθηναϊκός απαλλάχτηκε από τον αθλητικό δικαστή για την κατηγορία των υβριστικών συνθημάτων που είχαν ακουστεί από μερίδα οπαδών του κατά του Γιώργου Σιγάλα και του Γιάννη Βαρδινογιάννη, κατά τη διάρκεια του τρίτου ημιτελικού με τον Αρη. Το γεγονός ότι στο φύλλο αγώνος δεν αναγραφόταν τίποτα, ήταν τελικά υπέρ των «πρασίνων», που γλίτωσαν την παρατήρηση, η οποία θα ήταν η δεύτερη και με πιθανό το ενδεχόμενο να έπαιζαν έναν τελικό, κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι πέντε παρατηρήσεις ισούνται με ποινή αποκλεισμού της έδρας. Ο αθλητικός δικαστής είχε καλέσει σε απολογία την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, επικαλούμενος τις εκθέσεις του παρατηρητή ΔΕΑΒ, κ. Βούλγαρη και του κομισάριου, κ. Μάκρα.

– Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, κλήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου να αναλύσει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τις θέσεις του Συνδέσμου για το επαγγελματικό μπάσκετ, εν όψει της διαμόρφωσης του νέου νομοθετικού πλαισίου για τον αθλητισμό που προωθεί ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Γιώργος Ορφανός.

– Την αντίθεσή τους στη συγχώνευση του Γυμναστικού Λάρισας με την ερασιτεχνική ΑΕΛ συνεχίζουν να υπενθυμίζουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας μπάσκετ, εν όψει της γενικής συνέλευσης του ερασιτεχνικού ΓΣΛ, μεθαύριο. Οι οργανωμένοι εξέδωσαν δριμεία ανακοίνωση, ενώ σήμερα έχουν προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου. Την ίδια ώρα, ο βασικός χορηγός της ΚΑΕ Γ.Σ. Λάρισας, Βασίλης Αδάμου, δήλωσε αποφασισμένος να στηρίξει τη συγχώνευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή