Νικητές οι ομογενείς…

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάλι καλά που οι 60 χιλιάδες ομογενείς πήγαν στο γήπεδο με τη διάθεση να αποθεώσουν την εθνική μας ομάδα και να την ανταμείψουν για όλα όσα τους χάρισε δύο χρόνια πιο πριν στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Αν πήγαιναν για να δουν με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια το παιχνίδι, έχοντας την απαίτηση να απολαύσουν στον αγωνιστικό χώρο την πρωταθλήτρια Ευρώπης και όχι το κακέκτυπό της, αποκλείεται να έκλειναν τον αγώνα με τόσο θερμά χειροκροτήματα και τόσο ενθουσιασμό. Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ ήταν απογοητευτική στο α΄ ημίχρονο, έσωσε κάπως τα προσχήματα στο β΄ μέρος, αλλά το βασικό συμπέρασμα είναι ένα και δεν το φανερώνει ξεκάθαρα μόνο η ήττα με 1-0 από την Αυστραλία: αντί να κάνει ένα βήμα μπρος, η εθνική μας κάνει δύο πίσω. Δεν δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο τον τίτλο που έχει από το 2004, δεν έδωσε ελπίδες, δεν άρεσε, δεν, δεν, δεν… Πολλά «δεν» για να είμαστε αισιόδοξοι τρεις μήνες πριν από τα προκριματικά του Euro 2008, έστω κι αν υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τότε και είναι λογικό οι παίκτες να νιώθουν κουρασμένοι στο τελείωμα μιας κοπιαστικής περιόδου.

Αποθέωση

Ελλειψη κινήτρου δεν υπήρχε ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Η αποθεωτική υποδοχή από τους ομογενείς και η καταπληκτική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο κατάμεστο (95.103 εισιτήρια) MCG, δημιούργησαν την ηθική υποχρέωση στους διεθνείς μας να τους ανταμείψουν, αλλά «το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ αδρανής». Οι Αυστραλοί δεν είχαν μόνο κίνητρο λίγο πριν από το ταξίδι τους στα γήπεδα της Γερμανίας, είχαν και καλύτερη ομάδα, παίκτες πιο φρέσκους, πιο διψασμένους, περισσότερο κινητικούς, άρα δεν ετέθη θέμα ποιος θα επικρατήσει. Οι… τυπικά γηπεδούχοι επέβαλαν από την αρχή τον ρυθμό τους, άνοιξαν γρήγορα το σκορ μ’ ένα υπέροχο σουτ του Σκόκο στο 15΄ και δεν συνάντησαν το παραμικρό πρόβλημα σε μια ομάδα που δεν μπορούσε ούτε καν να κάνει ένα συνδυασμό της προκοπής. Μπορούσαν, μάλιστα, να πάρουν και πέναλτι στο 42΄, όταν ο Κυργιάκος τράβηξε από τη φανέλα τον Βίντουκα. Με τις αλλαγές του Ρεχάγκελ, η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο στο β΄ ημίχρονο, όχι όμως σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ηταν απλώς υποφερτή και είχε μια καλή ευκαιρία στο 70΄ με τον Ζαγοράκη.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Κάλατς, Νιλ, Μουρ, Κούλινα, Εμερτον, Σκόκο (61΄ Τόμπσον), Βίντουκα (61΄ Γουίλκσαϊρ), Γκρέλα, Τσίπερφιλντ (50΄ Πόποβιτς), Στεργιόφσκι (74΄ Λαζαρίδης), Μπρεσιάνο.

ΕΛΛΑΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας (80΄ Αμανατίδης), Δέλλας, Κυργιάκος (46΄ Ανατολάκης), Κατσουράνης, Μπασινάς (46΄ Ζαγοράκης), Καραγκούνης (87΄ Γκέκας), Γιαννακόπουλος (46΄ Σαλπιγγίδης), Χαριστέας, Σαμαράς (46΄ Λαγός).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή