Νικηφόρος «απόδραση» των Σανς από το Ντάλας

Νικηφόρος «απόδραση» των Σανς από το Ντάλας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Ηλιοι» του Φοίνιξ «έκαψαν» τους Μάβερικς στην έδρα του Ντάλας και οι Σανς με την πρώτη νίκη τους (121-118) απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα και στους τελικούς της Δύσης. Με κορυφαίο τον Στιβ Νας και παίκτη της τελευταίας… στιγμής τον Γάλλο διεθνή Μπορίς Ντιό, οι Σανς «απέδρασαν» νικηφόρα από την έδρα των Μάβερικς. Ο Καναδός γκαρντ πέτυχε 10 από τους 27 πόντους του στα τελευταία 3΄26΄΄, δίνοντας παράλληλα την ασίστ στον Μάριον για να πετύχει ένα καθοριστικό καλάθι στα 43΄΄ πριν από τη λήξη του πρώτου τελικού. Στην επόμενη φάση, ο Ντέβιν Χάρις έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά την τελευταία λέξη είπε ο Μπορίς Ντιό με ένα πολύ δύσκολο σουτ.

«Είδα τον πάγκο να φωνάζει τι ακριβώς έπρεπε να γίνει. Κι εγώ ήμουν έτοιμος για το εναλλακτικό σχέδιο για να ζητήσω τάιμ άουτ. Εκεί είδα τον Τιμ Τόμας να κόβει και στη συνέχεια ο Μπορίς έβαλε ένα εκπληκτικό καλάθι», τόνισε ο… δις πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, ο Στιβ Νας, περιγράφοντας την τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Ντιό, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε στη θέση του σέντερ, έκανε ρεκόρ καριέρας με τους 34 πόντους που σημείωσε και φυσιολογικά δέχτηκε τα εύσημα του προπονητή του, Μάικ ντ’ Αντόνι: «Παλιά υπήρχε η… ταμπέλα ότι ήταν ελαφρύς παίκτης και καθόλου ανταγωνιστικός. Σας λέω ότι είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης, που ξέρει τι πρέπει να κάνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή