Πρώτος και άξιος ο ΠΑΟ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το στέμμα του πρωταθλητή πήρε μέσα στον Εύοσμο από τον Ηρακλή ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» νίκησαν τους «κυανόλευκους» με 3-2 σετ (25-20, 19-25, 16-25, 25-21, 13-15) και κατέκτησαν τον τίτλο της Α1 βόλεϊ ανδρών, καθώς συμπλήρωσαν τις τρεις νίκες, στη σειρά των τελικών.

Αγώνας νευρικός, με το άγχος να βαραίνει τους παίκτες του Ηρακλή αλλά σε κάποια σημεία και του Παναθηναϊκού, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο χθεσινός τελικός. Στο πρώτο σετ, οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι είχαν τη στήριξη εκατοντάδων φίλων τους, ήταν καλύτεροι στις επιθέσεις, ενώ το «τριφύλλι»… ανέβασε στροφές στο δεύτερο. Με κορυφαίους τους Μπάεφ και Πανταλέοντα κατάφερε να κάνει το 1-1. Παρόμοια εικόνα υπήρξε και στο τρίτο με τον Γκόμες να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη. Στο τέταρτο σετ μπορεί ο Παναθηναϊκός να έφτασε πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ (8-5) αλλά οι Τσέρνιτς, Ντίαζ και Μπολ δεν είχαν πει την… τελευταία λέξη. Με προσωπικούς πόντους από σερβίς και εντυπωσιακές μάχες στο φιλέ πέτυχαν ένα σερί 7-0 και πέρασαν μπροστά, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ ο Ηρακλής με τους Τσέρνιτς και Μπολ πήρε το προβάδισμα (5-3), όμως ο Γκόμες πέτυχε δύο απανωτούς άσους. Οι «πράσινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και ο Θοδωρής Μπάεφ πέτυχε τον 15ο πόντο, διατηρώντας τον τίτλο του πρωταθλητή. «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες του Ηρακλή έπαιξαν μπροστά στον κόσμο τους και τα έδωσαν όλα. Ηταν τεράστια επιτυχία διότι περάσαμε δύσκολες στιγμές μέσα στη χρονιά. Είμαι χαρούμενος και κουρασμένος. Δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο. Ευχομαι ο Παναθηναϊκός να έχει ανάλογη και καλύτερη πορεία τα επόμενα χρόνια και να δημιουργήσει ένα σερί επιτυχιών», υπογράμμισε ο αρχηγός, Θοδωρής Μπάεφ. Οι «πράσινοι» θα στεφθούν πρωταθλητές σήμερα στις 8 το απόγευμα, στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, καθώς εκεί θα γίνει η απονομή. Σε ό, τι αφορά το μέλλον της συγκεκριμένης ομάδας ο πρόεδρος του συλλόγου, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, ήταν κατηγορηματικός: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο κορμό και κάποιες προσθήκες».

Την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε και ο παίκτης του Ηρακλή, Μάριος Γκιούρδας: «Τα τελευταία χρόνια είχαμε μια εκπληκτική πορεία. Θέλαμε αυτή η ομάδα να κλείσει τον κύκλο της με έναν τίτλο αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο ΠΑΟ δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής και μπορούμε να του δώσουμε συγχαρητήρια».

Από το 1969 μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 21 τίτλους, ο Παναθηναϊκός 14, ο Ηρακλής δύο και ο Αρης Θεσσαλονίκης ένα πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή