Από το… μηδέν Πίστονς – Χιτ

Από το… μηδέν Πίστονς – Χιτ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς «αποχαιρέτησαν» την έδρα τους, ύστερα από τη διεξαγωγή των δύο πρώτων τελικών της Ανατολής, με απολογισμό μια ήττα και μια νίκη και η συνέχεια θα δοθεί αύριο τα ξημερώματα στο Μαϊάμι. Τα «πιστόνια» νίκησαν, έστω και δύσκολα τους Χιτ στον δεύτερο τελικό (92-88), χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Τσόνσι Μπίλαπς στα 7΄΄ πριν από τη λήξη και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να μειώσουν, με τρίποντο του Ουέιντ σε 90-88, με συνολικό σερί 17-7.

Η ομάδα του Φλιπ Σόντερς προηγήθηκε ακόμη και με 18 πόντους, ενώ 2 λεπτά πριν από τη λήξη είχε προβάδισμα 12 πόντων (83-71).

«Εχω ένα πρησμένο χείλος κι ένα μαύρο μάτι. Αλλά τι να κάνεις» αναρωτήθηκε ο Μπεν Ουάλας, μετά την ολονύκτια «μάχη» του με τον Σακίλ Ο’ Νιλ που πιστεύει ότι στην έδρα του Μαϊάμι, οι Χιτ πρέπει να παίξουν διαφορετικά: «Πρέπει να μεταφέρουμε την μπάλα πιο κοντά στο καλάθι. Στον δεύτερο τελικό κάναμε πολλά σουτ».

Κορυφαίος για τους Χιτ ήταν για ακόμη μία φορά ο Ταϊσόν Πρινς, ο οποίος είχε 24 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον με 22 (τους 20 στο πρώτο ημίχρονο).

«Ημασταν απελπισμένοι στο τέλος του αγώνα, γιατί έπρεπε να παίξουμε έτσι από την αρχή» σχολίασε ο Ντουέιν Ουέιντ που σταμάτησε στους 32 πόντους για τους Χιτ, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη δεύτερη νίκη της. Οι Πίστονς στοχεύουν, πλέον, σε μια νίκη στην έδρα των Χιτ, όπως τόνισε και Τσάνεϊ Μπίλαπς: «Ηρθαν και κέρδισαν στο γήπεδό μας, τώρα είναι η σειρά μας να κάνουμε το ίδιο πράγμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή