Παίξτε μπάλα!

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ηττα της εθνικής ομάδας με 1-0 από την Αυστραλία δεν είναι, ασφαλώς, καταστροφή. Πιο έτοιμοι από εμάς οι Αυστραλοί, πιο γυμνασμένοι και, κυρίως, με το βλέμμα στο «Μουντιάλ» από το οποίο εμείς αποκλεισθήκαμε. Καταστροφή θα είναι, χωρίς αμφιβολία, η ήττα της Εθνικής μας στη Μολδαβία τον Σεπτέμβριο, η οποία δεν θα πρέπει να αποκλείεται, αν η ομάδα μας συνεχίσει να πιστεύει ότι για να παίξει ποδόσφαιρο της αρκεί ο τίτλος της «πρωταθλήτριας Ευρώπης». Κορεσμένοι παίκτες ή κουρασμένη ομάδα; Πιθανόν και τα δυό. Φαινόταν καθαρά ότι έλειπαν δύο φρέσκοι πλάγιοι αμυντικοί, δύο στελέχη ακόμη στη μεσαία γραμμή κι ένας, τουλάχιστον, φρέσκος επιθετικός. Ουδείς, απολύτως, θα είχε να πει κάτι αν η ομάδα του 2004 -ακόμη κι αν δεν κέρδιζε- συνέχιζε να παίζει μπάλα. Δεν παίζει, όμως. Και δεν κερδίζει. Ούτε έχει προοπτική με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της. Οι Ελληνες ποδοσφαιριστές, με την απόδοση και την τακτική τους, έκαναν τους μέτριους παίκτες της Αυστραλίας να μοιάζουν με Βραζιλιάνους!

Πριν σημειωθεί το μοναδικό γκολ, οι αντίπαλοί μας άλλαξαν την μπάλα τρεις φορές, ανενόχλητοι, κέρδισαν το κόρνερ και έκαναν άλλες τρεις πάσες! Γι’ αυτό και μας προξένησε απορία η δήλωση του προπονητή μας, ο οποίος αναφέρθηκε μόνο στο επιθετικό μας πρόβλημα! Λες και στην άμυνα πήγαμε καλύτερα. Με το που περνούσε η μπάλα το κέντρο, παραπατούσε η αμυντική μας γραμμή, η οποία επίσης μοιάζει «σκουριασμένη». Κι έχουμε μπροστά μας καλοκαίρι και αμέσως μετά αποστολή στη Μολδαβία. Οπως είχαμε, παλαιότερα, στη Μάλτα και, προσφάτως, στην Αλβανία! Παράδοση κοντεύει να γίνει για την ομάδα μας το «στραβοπάτημα» στον πρώτο -θεωρητικώς εύκολο- αγώνα. Από την ήττα στη Μάλτα χάσαμε το «μουντιάλ» του 1974, ενώ λόγω του 2-1 στην Αλβανία, θα δούμε τους αγώνες της Γερμανίας από τον καναπέ! Οχι, δεν έχει σπουδαίο ποδόσφαιρο η Μολδαβία, αλλά δεν είναι πολύ χειρότερη από την Αλβανία, ενώ η ομάδα μας δεν έχει σχέση με εκείνη του 2004.

Καλη είναι η θεωρία, καλές οι τιμές από τα Πανεπιστήμια, καλές οι αναφορές του Οτο στο μεγαλείο της ενότητας του Ελληνισμού. Ομως η εθνική ομάδα δεν αποτελείται από «λέκτορες» αλλά από ποδοσφαιριστές, που πρέπει να (ξανα) παίξουν μπάλα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή