Πράξη πέμπτη και τελευταία

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάθε παιχνίδι χωρίς «αύριο» για την ομάδα που θα κερδίσει την πρόκριση και για τον αντίπαλό της που θα αποκλειστεί, μετρά περισσότερο η αποφασιστικότητα, η ψυχική δύναμη, το καθαρό μυαλό και φυσικά η τύχη, αν η αναμέτρηση κριθεί στην τελευταία επίθεση ή ακόμα και στο τελευταίο σουτ. Μ’ αυτές τις προδιαγραφές εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αλλά με συνθήκες ατμόσφαιρας που θα ευνοούν μόνο τους γηπεδούχους, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (20.00) το Μαρούσι στον πέμπτο και τελευταίο ημιτελικό, στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Ο νικητής θα βρει αντίπαλό του τον Παναθηναϊκό στον τελικό των πλέι οφ και ο ηττημένος, τον Αρη στον μικρό τελικό. Οι έδρες αποδείχτηκαν απόρθητες σ’ αυτή τη σειρά των ημιτελικών και είναι βέβαιο ότι ο μεν Ολυμπιακός «καίγεται» για την ολοκλήρωση του στόχου του, που είναι η διεκδίκηση του φετινού τίτλου, το δε Μαρούσι θέλει να «πουλήσει ακριβά» την αξία της ομάδας που νίκησε δύο φορές τους «ερυθρόλευκους» και έχει πιθανότητες να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή έκπληξη στα πλέι οφ. Ομως στις δυο τελευταίες «επισκέψεις» του Αμαρουσίου στην έδρα του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα στον πρώτο ημιτελικό, οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και δεν έδωσαν δικαιώματα αμφισβήτησής τους. Μάλιστα, είναι ένα σημείο προβληματισμού και για τον Γιόνας Καζλάουσκας, αλλά και για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, η «διπροσωπία» που έχουν δείξει οι ομάδες τους, συγκριτικά με την καλή εικόνα των εντός έδρας αγώνων τους και την κακή εικόνα μακριά απ’ αυτές.

Ο πέμπτος ημιτελικός έχει, θεωρητικά, διαφορετική ψυχολογία, γιατί σε 40 λεπτά αγώνα οπότε θα κριθεί η πρόκριση, καθοριστικό ρόλο παίζουν το άγχος, η ψυχραιμία και η διάρκεια της καλής απόδοσης. Το Μαρούσι έχει φτάσει στα όρια της υπέρβασής του, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένος, αν δεν καταφέρει, τουλάχιστον, να επιστρέψει στους τελικούς των πλέι οφ, ύστερα από 4 χρόνια. Γι’ αυτόν τον λόγο και οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν τη βοήθεια του κόσμου τους που θέλει τη διεκδίκηση ενός ακόμα τίτλου, ύστερα από την κατάκτηση του ποδοσφαιρικού νταμπλ και την απώλεια του «στέμματος» στο πόλο και στο βόλεϊ.

«Πρέπει να παίξουμε μ’ αυτοπεποίθηση και δύναμη. Το Μαρούσι δεν είναι αδιάφορο και σίγουρα θα προσπαθήσει να παίξει καλύτερα από τους άλλους δυο ημιτελικούς στην έδρα μας. Και ο Ολυμπιακός, όμως, έχει καθήκον να προκριθεί στον τελικό και να μην αδικήσουμε την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει όλη τη χρονιά», επανέλαβε ο Μανώλης Παπαμακάριος, ενώ ο αρχηγός του Αμαρουσίου, Γιώργος Καράγκουτης, μίλησε για τον επηρεασμό της ομάδας του από την έδρα: «Δικαιούμαστε μια καλύτερη εμφάνιση από τις δύο προηγούμενες. Θα είναι τελικός…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή